SPEKTAKL IZ VELIKE BRITANIJE U NOVEMBRU U SAVA CENTRU: Šou STOMP ponovo u Beogradu

M. N. M.

06. 08. 2024. u 16:06

SVETSKA akrobatska muzička senzacija STOMP iz Velike Britanije, koja je postala pravi globalni fenomen, dolazi u Beograd, gde će održati tri nastupa u Sava centru, prve tri novembarske večeri sa početkom u 20 časova.

СПЕКТАКЛ ИЗ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ У НОВЕМБРУ У САВА ЦЕНТРУ: Шоу СТОМП поново у Београду

Stiv MekNikolas

STOMP predstavlja atraktivan spoj umetnosti ritma, plesa, scenskog pokreta i komedije, sa uzbudljivom muzikom inspirisanom užurbanošcu svakodnevnog života. Osmoro izvođača stvorilo je eksplozivan ritam u kome uživaju ljudi svih uzrasta širom sveta već trecu deceniju, i to "izvlačeći" zvukove iz upaljača, kanti za smeće, poklopaca, pa čak i kuhinjskih sudopera, uz akrobatsku preciznost.

Ova svetska senzacija prvi put je nastupila u Srbiji 2009. na Beogradskim muzičkim svečanostima (BEMUS).

Spektakl STOMP su osmislili i režirali samouki perkusionista Luk Kresvel i Stiv MekNikolas, muzičar, glumac, pevač i pisac, koji je tokom svoje karijere radio sa širokim spektrom scenskih trupa. Godine 1994. ovenčani su nagradom Lorensa Olivijea za "Najbolju scensku koreografiju".

Za preko tri decenije koliko je šou na turneji, imali su više od 20.000 nastupa, 12 miliona gledalaca, nastupili su u 55 država na svim kontinentima. Za šou je utrošeno više od 60.000 kutija šibica, 40.000 metli, 30.000 korpi za otpatke, 20.000 palica za bubnjeve i 35.000 litara crne farbe nanete sa 780 valjaka!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A KADA SU MU REKLI... Ovako je Novak Đoković reagovao kada je čuo da mu je Rafael Nadal čestitao na olimpijskom zlatu