LEPOTA I KRHOST LOKVANJA: "Imperativ kretanja" Jane Stojanović u Galeriji "Štab"

M.A.K.

08. 08. 2024. u 16:43

SLIKE umetnice Jane Stojanović čine postavku "Imperativ kretanja", koja će biti otvorena u nedelju, 13. avgusta, u 20 sati u Galeriji "Štab".

ЛЕПОТА И КРХОСТ ЛОКВАЊА: Императив кретања Јане Стојановић у Галерији Штаб

Foto promo

Ovo je šesta samostalna izložba ove mlade autorke koja je završiča slikarski odsek na FLU, u klasi profesora Zorana Dimovskog, a doktorske studije upisala na istom fakultetu u klasi prof. Dobrice Bisenića (trenutno u klasi profesora Biljane Đurđević). Izlagala je na više od 50 grupnih postavki i dobitnica je brojnih stipendija i nagrada.

Njen dosadašnji opus bio je fokusiran na lokvanj, vodu i blago neprimetno kretanje koje je na radovima prikazano oscilatornim talasima. U novim radovima prestavlja prostore ličnih utopija, ukazujući to, opet, fragilnim i nežnim lokvanjem koji opstaje i u dubokim slojevima mulja zadržavajući svoju lepotu.

-Suptilnost postojanja, ali i stvarnog pokreta ove biljke, iskazana je oscilatornim talasima koji nastaju na površini tečnosti u kojoj obitava, a koji ujedno više podsećaju na prostiranje zvuka nego kretanja vode- smatra umetnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao