SVE DELONOVE LJUBAVI: Čovek koji je slamao ženska srca

Ulogu u filmu "Kad se žena umeša" 1957. godine reditelja Iva Alegrea Alen Delon dobio je zahvaljujući Mišel Kordu, supruzi reditelja, čiji je bio ljubavnik.

СВЕ ДЕЛОНОВЕ ЉУБАВИ: Човек који је сламао женска срца

Foto: Tanjug/AP

Kasnije se pojavio i u filmu "Budi lepa i ćuti" Ivovog brata Marka.

Zvali su ga "muški Bardo" i "francuski Džejms Din".

- Sve sam imao zahvaljujući svojoj lepoti – isticao je plavooki glumac.

Žene su mu otvarale sva vrata. 

- U suštini, ništa nisam uradio ja, sve su to uradile žene. Bio sam lud za njima od ranih dana, naročito za onima koje su bile pet ili deset godina starije od mene. Kada sam izašao iz vojske, nekoliko mladih devojaka me je izdržavalo. Bile su lude za mnom jer sam bio lep – otvorio je dušu za "Pari Mač" povodom šezdeset godina karijere.

Priznao je da je imao mnogo žena. Među onima koje su mu bile životne ljubavi naveo je Romi Šnajder, Natali Delon rođenu kao Fransin Kovas koja je na svet donela njihovog sina Antonija, Mirej Dark, holandsku manekenku Rozali van Bremen s kojom ima kćerku Anušku i sina Alena Fabijena, ali i Brižit Ober, Edviž Fejer, Mišel Kordu…

Uz njega je poslednjih godina bila Iromi Rolen.

- Malo muškaraca je bilo tako voljeno – priznao je Delon koji je otkrio da sa Brižit Bardo nije imao ljubavnu vezu, ali da mu je ostala prisna prijateljica čitavog života.

Zelenooka Natali Delon, koja je preminula u januaru 2021. u 79. godini, napustila je svojevremeno svog prvog muža Gija Bartelemija, s kojim je imala kćerku, i preselila se u Pariz 1962. Alena Delona je upoznala u jednom pariskom noćnom klubu, u društvu Stevana Markovića i Miloša Miška Miloševića, koje je Delon upoznao na snimanju filma "Marko Polo" u Beogradu. Venčali su se 1964. godine, zbog čega je Delon raskinuo veridbu s Romi Šnajder. Iste godine im se rodio sin Antoni. U braku su ostali do 1969. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO