PORUKE KOJE DONOSE GAVRANOVI: Virtuelna izložba umetnice Mike Lovre Milović

M.A.K.

19. 08. 2024. u 17:43

POSLE junske postavke u Galeriji "Singidunum", umetnica Mika Lovre Milović svoje "Gavranove" ovog merseca predstavlja na virtuelnoj izložbi, na veb stranici Prodajne galerije "Beograd".

ПОРУКЕ КОЈЕ ДОНОСЕ ГАВРАНОВИ: Виртуелна изложба уметнице Мике Ловре Миловић

Foto promo

Rođena u Livnu, ova autorka je diplomirala 2002. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, i to odsek zidno slikarstvo. Do sada je imala osam samostalnih izložbi i učestvovala na mnogobrojnim grupnim postavkama u zemlji, regionu i širom Evrope. Izlagala je na međunarodnim izložbama grafike malog formata, kao i na bijenalima u Italiji, Grčkoj, Poljskoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Ukrajini, Belgiji... Osim grafikom, bavi se slikarstvom i pedagoškim radom. Živi i stvara u Beogradu.

- Na ovim, naoko dihromatskim crtežima, boja i linija spajaju se u jednu kategoriju- istakla je u katalogu izložbe "Gavranovi" Ana Bujić. - Preklapanjem suvog pastela, oštrog poteza olovke, raznih vrsta ugljena, i prstiju koji služe umesto četke, gavran-boja se dobija neslućene odsjaje, preko mutnog sjaja sedefa, blistavog antracita pa do vizantijski ljubičastog. Dostojansveni stogodišnjak, kome ništa na svetu nije nepoznato, traži prostor na velikim formatima. Jer, gavran je poslat da donese poruku. Ili da je prenese. Umetnički izraz Mike Lovre duboko je ukorenjen u tradiciju, bez obzira čiju. U ovom slučaju, nordijsku. Njen gavran je sjedinjeno dvojstvo, Odinovi pratioci i pomagači, njegove oči i uši, Hugin i Munin, misao i sećanje...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TELEKOMUNIKACIJE U SLUŽBI ČOVEČANSTVA: Put ka održivoj budućnosti