ZAVESU PODIŽE "ANTIGONA": Šest predstava u takmičarskoj konkurenciji niškog "Teatra na raskršću"

V.V.S.

20. 08. 2024. u 12:50

U ORGANIZACIJI Narodnog pozorišta Niš, od 2. do 8. septembra održaće se peti Festival drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora, pod nazivom "Teatar na raskršću".

ЗАВЕСУ ПОДИЖЕ АНТИГОНА: Шест представа у такмичарској конкуренцији нишког Театра на раскршћу

foto Narodno pozorište Beograd

Selektor Spasoje Ž. Milovanović odabrao je šest predstava iz Srbije i zemalja u okruženju za glavni, takmičarski deo programa. Za jednu od nagrada nadmetaće se "Antigona" (režija Luka Marcen) Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica, "Mister Dolar" (u postavci Miloša Lolića) Narodnog pozorišta Beograd, "Poetesa" (tekst i režija Vida Ognjenović) Srpskog narodnog pozorišta i UG Novi tvrđava teatar, "Suboda, nedjelja i ponedjeljak" (Paolo Mađeli) Gradskog satiričkog kazališta "Kerempuh", "Ćelava pevačica" (Jagoš Marković) Centra za kulturu Tivat i "Elementarne čestice" (Kris Šarkov) Narodnog teatra "Ivan Vazov", Bugarska.

Na zatvaranju Festivala 8. septembra, publika će moći da pogleda predstavu "Koštanu", u režiji Jane Maričić i izvođenju Narodnog pozorišta Niš - odigranu u čast nagrađenih.

Po završetku festivala svečano će biti dodeljene nagrade za najbolju predstavu, režiju, četiri glumačke nagrade, kostimografsko i scenografsko ostvarenje, originalnu scensku muziku, scenski pokret, kao i specijalna nagrada Festivala. Osim ovih, dodeljuju se i nagrada Okruglog stola kritike i nagrada žirija novinara.

U okviru "Teatra na raskršću" planiran je i bogat prateći program sa duo dramama, razgovorima o predstavama, tribinama i promocijama knjiga.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!