SJAJ NAKITA, OD TRADICIJE KA SAVREMENOM: Retrospektiva Miodraga Stefanovića u Muzej primenjene umetnosti

M.A.K.

20. 08. 2024. u 15:08

POVODOM tri decenije rada i stvaralaštva dizajnera Miodraga Stefanovića, u Muzej primenjene umetnosti, u ponedeljak, 26. avgusta, u 18 časova, biće otvorena izložba "Retrospektiva/Introspektiva/30 godina".

СЈАЈ НАКИТА, ОД ТРАДИЦИЈЕ КА САВРЕМЕНОМ: Ретроспектива Миодрага Стефановића у Музеј примењене уметности

Foto promo

Kao predstavnik pete generacije uglednih zlatara, Stefanović je porodičnu tradiciju nastavio obrazovanjem i stručnim usavršavanjem na akademijama u Firenci i Beogradu. Postavka pruža uvid u različite faze njegovog stvaralačkog postupka, od ideje i inspiracije do finalizacije.

- Duga je istorija nastanka nakita, a u ovom neprekinutom nizu, koji definiše vezu idejnog i praktičnog, možemo nadovezati i nit vremena, neprekinuti niz koji teče i koji ne može da odvoji vreme, već samo da podstakne specifičnosti doba - piše u tekstu pratećeg kataloga istoričarka umetnosti Biljana Jotić, kustoskinja izložbe i direktorka Muzeja primenjene umetnosti. - Otuda koncept "Tradicionalno i savremeno: veština i dizajn", odnosno pokretačka tačka posmatranja izložbe, retrospekcije jednog autorskog izraza u savremenom stvaralačkom smislu kroz stvaralačku veštinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!