DODELA NAGRADE I ZATVARANJE IZOŽBE "SKULPTURA 2024": Laureat Marija Urošević za seriju reljefa u glini

M.A.K.

20. 08. 2024. u 15:13

U UMETNIČKOM paviljonu "Cvijeta Zuzorić", u četvrtak 22. avgusta od 18 časova, na zatvaranju ovogodišnje izložbe "Skulptura 2024", vajarske sekcije ULUS-a, biće dodeljena nagrada za najbolji izloženi rad umetnici Mariji Urošević.

ДОДЕЛА НАГРАДЕ И ЗАТВАРАЊЕ ИЗОЖБЕ СКУЛПТУРА 2024: Лауреат Марија Урошевић за серију рељефа у глини

Foto ULUS

Priznanje joj je pripalo za seriju reljefa u glini: "Šetnja / 1-šetnja", "Trening", "Mićin atelje", "Moj atelje", "2-šetnja", "Šumatovačka klinci", "Šetnja", "Moj atelje", "3-šetnja", "Trening", "Računi", "Maksi", "Lidl", "Moj atelje".

- Žutom niti na crnim glinenim tablama umetnica prikazuje svakodnevicu svojih aktivnosti i poslove koje obavlja da bi, kao samostalna umetnica, mogla da živi od svoje delatnosti, u ateljeu koji iznajmljuje. Marija se izdvojila jasnoćom koja na lirski, nežan način, konceptuanu pozadinu saopštava jednostavnim, pročišćenim likovnim jezikom - piše u obrazloženju.

Nagradu je dodelila komisija u kojoj su bili Radoš Antonijević (vajar, redovni profesor i dekan Fakulteta likovnih umetnosti), Ljuba Jovićević (kustoskinja galerije "Dots") i Vida Stanisavac(vajarka). Žiri je izdvojio i ostvarenja i drugih umetnika - Mice Poptsisa, Marka Vukše, Radeta Markovića, Nikole Radosavljevića, Vladislave Krstić, Nenada Burnića i Lene Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan