NIJE ŽELEO POLITIČKU CEREMONIJU: Isplanirana sahrana Alena Delona

Sve je do tančina isplanirano, shodno pokojnikovoj poslednjoj želji. Kao vreme za sahranu, u nedelju preminulog barda svetskog filma Alena Delona, porodica je odredila kraj ove sedmice.

НИЈЕ ЖЕЛЕО ПОЛИТИЧКУ ЦЕРЕМОНИЈУ: Испланирана сахрана Алена Делона

Foto: Tanjug/AP

Zna se i gde će i kako Delon biti sahranjen, a to podrazumeva što veći zaklon od javnosti.

Delon je bio poslednjih godina ogorčen na spoljni svet, nije mu se dopao pravac kojim ide planeta, a ljudi su ga razočarali i zbog toga što više nije bilo viteštva i poštovanja date reči. Zato se povukao u osamu, a želja mu je bila i da tako bude ispraćen na poslednje putovanje.

Pre smrti, slavni glumac je istakao da ne želi nacionalni oproštaj i bilo kakvu političku ceremoniju. Ispraćaj i sahrana će biti organizovani na njegovom posedu Duši u departmanu Loare, na oko 130 kilometara južno od Pariza, u kapeli koju je još za života podigao i gde su već sahranjeni njegovi uginuli psi.

Iako se Delonovi obožavaoci okupljaju oko kapije i ostavljaju cveće i poruke, Francuska, ipak, nije mogla da isprati svog legendarnog glumca bez poslednjeg zbogom. Saopšteno je da će, nakon sahrane, biti organzovana manja svečana ceremonija u prisustvu Delonovih kolega koja će omogućiti široj javnosti da se od njega na ovaj način oprosti.

Određeno je i šta će ostati zapisano na Delonovom spomeniku. Uradio je to sam glumac. U svom poslednjem televizijskom intervjuu u Francuskoj 2018. godine, Delon je poručio:

- Često sam voleo. Ponekad sam grešio. Ali, voleo sam. Ja sam živeo, a ne neko veštačko biće stvoreno mojim gordošću i dosadom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan