PROJEKAT ALEKSANDRA ILIĆA "CELJSKI VSI": Publika na tvrđavi kao učesnik u predstavi

M. N. M.

22. 08. 2024. u 16:30

INTERAKTIVNA predstava o grofovima Celja pod nazivom "Celjski Vsi" u režiji i koreografiji Aleksandra Ilića, biće premijerno izvedena na Tvrđavi Celjskog grada 23. i 24. avgusta.

ПРОЈЕКАТ АЛЕКСАНДРА ИЛИЋА ЦЕЉСКИ ВСИ: Публика на тврђави као учесник у представи

Greta Jenček

Projekat je nastao na osnovu ideje asistentkinje koreografije Mojce Majcen, koja kaže da se imerzivno pozorište razlikuje od klasičnog, po tome što uklanja četvrti zid i direktno uključuje publiku u samu predstavu. Metode za to su različite, od korišćenja specifičnih prostora predstave, do uključivanja u centralnu radnju publike, koja se slobodno kreće kroz akcioni prostor i svojim tempom bira svoj put kroz priču.

- Pred nama je predstava, koja je prvenstveno bila izazovna po tome što je smeštena u jedan ogroman prostor Celjske tvrđave, koja ne može u svim segmentima da se kontroliše. Glumci i igrači su u direktnom kontaktu sa publikom, odnosno gledalac je integrisani deo predstave, te će zajedno svako na svoj način imati jedinstven i neponovljiv doživljaj, a neće biti sigurni da li su gledali predstavu ili su i sami bili učesnici iste - navodi koreograf Ilić.

Predstavu izvode Renato Jenček, Tina Gorenjak, Luka Bokšan, Igor Sviderski, Urša Rupnik, Luka Ostrež, Gea Erjavec, Vilma Rupnik, Jasna Knez, Aleksander Sevšek i KUD "Galijarda".

Muziku za predstavu je uradio Leon Firšt, kostim Anka Rener a scenograf je Primož Mihevc.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

Direktan let iz Srbije do najlepše plaže Mediterana – iskoristite SEPTEMBARSKI LAST MINUTE , popust do 390 eur!