DELON ISPRAĆEN NA VEČNO PUTOVANJE: Na njegovom posedu u Dušiju sahranjen slavni francuski glumac

Alen Delon je i definitivno otišao u legendu. Slavni francuski glumac popodne je sahranjen na svom posedu u Dušiju, stotinak kilometara južno od Pariza.

ДЕЛОН ИСПРАЋЕН НА ВЕЧНО ПУТОВАЊЕ: На његовом поседу у Душију сахрањен славни француски глумац

Foto: Tanjug/AP

Ispraćaj je, po izričitoj glumčevoj želji, održan u prisustvu intimnog kruga rodbine i prijatelja.

Samo četrdesetak počastvovanih prisustvuju ovoj ceremoniji. Među njima, uz najbližu familiju, prisustvovali su Pol Belmondo, sin njegovog doživotnog filmskog "suparnika" Žan-Pola Belmonda s kojim je bio u prijateljskim odnosima, glumac Vensan Lendon, producent i predsednik Akademije "Sezar" za 2003. i 2020. godinu Alen Terzijan…

Tu su i predsednica pariskog regiona Valeri Pekres i odlazeća ministarka kulture Rašida Dati, ali ovo prisustvo nije bilo u uskoj vezi s dnevnom politikom koju je glumac prezirao, već je bilo zasnovano na prijateljstvu.

Svima su, iz predostrožnosti, na dolasku oduzeti mobilni telefoni. Policijska prefektura je, čak, zabranila i nadletanje kuće i dvorišta, iz bojazni da bi neko mogao da snima dronovima, shodno zahtevu da se sačuva privatnost.

Kažu da je poziv da prisustvuje ceremoniji teška srca odbila glumica Klaudija Kardinale "iz sentimentalnih razloga", jer je osećala "preveliku žalost" zbog smrti glumca.

Versku službu obavlja sveštenik Žan Mišel di Falko. Ovaj bivši biskup iz Gapa, star 82 godine, već je ranije služio na sahrani nekadašnjeg predsednika Valeri-Žiskar d'Estena ili Delonove ranije supruge Mirej Dark. Veoma je popularan u francuskoj javnosti, iako je pre nekoliko godina bio učesnik sudskog procesa zbog optužbi za silovanja maloletnika sedamdesetih. Oštro je pobijao ove navode, dok je sudsko gonjenje prekinuto zbog zastarelosti. Bio je dugogodišnji Delonov prijatelj.

Služba se održava u kapeli koju je Delon za života, pre dvadesetak godina, podigao na svom posedu, dok je za sahranu u svom dvorištu, pored svojih ranije uginulih pasa, dobio specijalnu administrativnu dozvolu francuskih vlasti.

Pred Delonovim posedom okupile su se stotine njegovih anonimnih obožavatelja od kojih su, neki u suzama, želeli da u tom odsudnom trenutku prisustvuju poslednjem ispraćaju svog idola.

Njima su se pred sahranu obratili glumčevi sinovi Antoni i Alen Fabijen. Ostali su više minuta pozdravljajući se s njima i zahvaljujući im na dolasku. Dobili su poruke podrške da su "izuzetna porodica", u trenutku dok je javnost poslednji meseci prisustvovala svađi njih dvojice i sestre Anuške zbog razmimoilaženja oko pažnje poklonjene ocu, što je tada propraćeno i komentarima da su se zavadili zbog nasledstva. Na povratku na posed, braća su ispraćena aplauzima dela prisutnih.

Ceo događaj ispraćaja francuskog i svetskog glumačkog barda obezbeđiuje čak osamdesetak žandarma. Dva regionalna puta koja vode do imanja su zatvorena za saobraćaj, ali su poštovaci mogli da se približe kapiji pešice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje