ZAVRŠEN 7. DUNAV FILM FEST: "Dunavska lađa" filmu "Objašnjenje za sve"

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 08. 2024. u 00:45

DUNAV film fest završen je večeras u Smederevskoj tvrđavi, a nagrada "Dunavska lađa" za najbolji film pripala je reditelju Gaboru Rajsu za film "Objašnjenje za sve".

ЗАВРШЕН 7. ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТ: Дунавска лађа филму Објашњење за све

Ilustracija/Foto: Nenad Zivanovic

Članica žirija i rediteljka Jasna Nanut istakla je na svečanom uručenju nagrade da je ovogodišnja konkurencija bila "izuzetno jaka".

-Nije nam bilo lako da donesemo odluku, ali ovaj film se izdvojio sa britkom društvenom kritikom univerzalnog kalibra, rekla je Nanut.

Priznanje za najbolju režiju pripalo je Emanuelu Parvu za film "Tri kilometra do kraja sveta", dok su nagradu za najbolji scenario osvojili Iveta Grofova i posthumno Peter Krištufek za ostvarenje „Mađarska krojačica“.

Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje dobio je mladi glumački ansambl iz filma "78 dana" - Viktorija Vasiljević, Tamara Gajović, Milica Gicić i Maša Ćirović.

Nakon svečanog uručenja prikazani su filmovi "Drugi čin" Kventina Dipijea i "Supstanca" rediteljke Korali Farža sa Demi Mur u glavnoj ulozi.

Tokom šest dana festivala, uz podršku grada Smedereva i Ministarstva za kulturu Srbije prikazano je više od 40 filmova iz Evrope i čitavog sveta, a održana je i premijera prve dve epizode serije „Ringišpil“.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!