MAĐARSKI FILM „OBJAŠNJENJE ZA SVE“ NAJBOLJI FILM 7. DUNAV FILM FESTA NA SMEDEREVSKOJ TVRĐAVI:Dodelom nagrada završen festival u Smederevu

J. I.

26. 08. 2024. u 08:11

Najbolji film 7. Dunav film festa u Smederevu je „ Objašnjenje za sve“ Gabora Rajsa i dobitnik je nagrade „Dunavska lađa“ u konkurenciji osam filmskih ostvarenja.

МАЂАРСКИ ФИЛМ „ОБЈАШЊЕЊE ЗА СВЕ“  НАЈБОЉИ ФИЛМ  7.  ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТА  НА СМЕДЕРЕВСКОЈ  ТВРЂАВИ:Доделом награда завршен фестивал у Смедереву

Foto: N. Živanović

Na završnoj večeri festivala, koji je trajao od 20. do 25. avgusta, dodeljena je i nagrada za najbolje glumačko dostignuće koja je ravnopravno pripala  mladoj ekipi filma rediteljke Emilije Gašić „78 dana“ Viktoriji Vasiljević, Tamari Gajović, Milici Gicić, i Maši Ćirović. U ime nagrađene ekipe zahvalile su se mlade glumice Viktorija Vasiljević i Maša Ćirović.

Nagrada za najbolji scenario pripala je Iveti Grofovoj i Petru Krištufeku za film „Mađarska krojačica“. Grofova se obratila publici  video porukom.

Za najbolju režiju nagradu je dobio Emanuel Parvu za film „Tri kilometra do kraja sveta“.

Žiri za dodelu nagrada  je ove godine radio u sledećem sastavu: Jasna Nanut rediteljka, Dajana Gudić, glumica i producentkinja iz Los Anđelesa i Viktor Kiš, umetnik.

Festival su, van takmičarske selekcije, zatvorili filmovi „Drugi čin“ Kentena Dipijea i „Supstanca“ rediteljke Korali Farža.

Dunav film fest podržali su grad Smederevo i Ministarstvo kulture Republike Srbije, a realizator je Centar za kulturu Smederevo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVENO ŠTA SU RUSI GAĐALI U UKRAJINI: Više mrtvih i povređenih u masovnom napadu raketama i dronovima (FOTO/VIDEO)