"FANTASTIKA" U KUĆI KRALJA PETRA: Promocija desetog broja književnog časopisa

M.A.K.

26. 08. 2024. u 14:18

DESETI broj "Književne fantastike", godišnjeg književog časopisa posvećenog naučnoj fantastici, epskoj fantastici i hororu, biće predstavljen u četvrtak 29. avgusta u 19 časova u okviru ciklusa "Isidora nas sluša", u Kući kralja Petra Prvog (ul. Vase Pelagića 40).

ФАНТАСТИКА У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА: Промоција десетог броја књижевног часописа

Foto promo

Na promociji će govoriti pisci i prevodioci Goran Skrobonja i Darko Tuševljaković, teoretičari književnosti Marijana Jelisavčić Karanović, Miloš Jocić i Nemanja Ćalić, kao i osnivač i urednik časopisa, Dragoljub Igrošanac. Tribinu će voditi književnica i autorka projekta "Isidora nas sluša" Laura Barna.

Temat desetog broja "Književne fantastike" posvećen je Stivenu Kingu, a zajedno sa ovim jubilarnim izdanjem, objavljeno je i reizdanje prvog broja, koji je tematski bio posvećen Kurtu Vonegatu. Svaki broj "Književne fantastike", pored tematskog bloka, donosi i priče domaćih i stranih autora, esejističke priloge, intervjue sa domaćim piscima i teoretičarima fantastike, tekstove o preplitanju fantastične književnosti sa drugim umetnostima, prikaze aktuelnih žanrovskih izdanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAPADNUTE POLICIJSKE STANICE, PRUGE, PUTEVI: Ubijeno najmanje 33 ljudi (VIDEO)