ZA KRAJ "GARAVI SOKAK": Predstava inspirisana poezijom Mike Antića zatvara četvrtu sezonu Teatrijuma

V.V.S.

26. 08. 2024. u 14:50

POZORIŠTE Teatrijum, na otvorenoj sceni Kapetan Mišinog zdanja, završava ovogodišnju sezonu u subotu, 31. avgusta, predstavom "Garavi sokak" u izvođenju studenata druge godine glume Akademije umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Tihomira Stanića i Marka Misirače.

ЗА КРАЈ ГАРАВИ СОКАК: Представа инспирисана поезијом Мике Антића затвара четврту сезону Театријума

foto Z.Jovanović

Kako se podseća, "Garavi sokak" Mike Antića je pesnička zbirka koja na dirljiv i autentičan način oslikava život i dušu romskog naroda, prožetu slobodom, tugom i ljubavlju prema životu. Po završetku predstave publika će se družiti sa Zlatomirom Jovanovićem, predsednikom Udruženja romskih književnika, koji će kazivati svoju poeziju, bendom "Veseli Nanomirci", a među učesnicima će biti i Tihomir Stanić, jedan od osnivača Teatrijuma.

Do tada, u poslednjoj nedelji ovogodišnjeg Teatrijuma, biće izvedena (27.avgusta) ljubavna komedija "Ljubav i padeži" francuskog umetnika Arnauda Humberta,a priča prati dogodovštine zaljubljenog Francuza koji dolazi u Srbiju sa željom da nauči jezik, kako bi zaprosio svoju devojku. Narednog dana na programu je komedija "Do guše u pelenama" Ružice Vasić, sledi kabaretska predstava "Ljubavni vremeplov 2" u izvođenju Milice Janketić i Vesne Stanković. Premijerno izvedenu početkom avgusta u Teatrijumu, renesansnu komediju "Mušica" u režiji Radeta Josipovića, beogradska publika može da pogleda još jednom ove sezone, u petak 30. avgusta.

"Tri musketara" će poslednjeg dana, u subotu 31. avgusta, zatvoriti dečji program ovogodišnjeg Teatrijuma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POVEROVALI SU NAM! Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu