VRŠNJAČKO NASILJE NA SCENI: Premijerno izvođenje "Kavez za ptice" u BDP, pobedničkog teksta Sterijinog pozorja

V.V.S.

27. 08. 2024. u 13:09

PREMIJERNO izvođenje predstave "Kavez za ptice" (po tekstu Nikole Stanišića u režiji Slobodana Stankovića) je u petak, 30. avgusta, na letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

ВРШЊАЧКО НАСИЉЕ НА СЦЕНИ: Премијерно извођење Кавез за птице у БДП, победничког текста Стеријиног позорја

foto promo

 "Kavez za ptice" pobednički je tekst Sterijinog pozorja 2023. godine, a za polaznu tačku postavlja pitanje: počiniš zločin, odlaziš na odsluženje kazne, ali šta se desi ako na odsluženju kazne budeš žrtva zločina daleko većeg od svog? Životi trojice maloletnih delikvenata u kazneno-popravnom domu bivaju poremećeni dolaskom novog štićenika, koji baš na svojoj koži u najvećoj meri trpi zločine mesta na koje je dospeo... U ovakvim okolnostima, jasno je da je vršnjačko nasilje glavna tema predstave "Kavez za ptice".

Kako se navodi, glavni cilj predstave je da pruži nadu i potraži tračak svetla na kraju tunela. Iako su se likovi našli u naizgled bezizlaznoj situaciji, od ključne važnosti je pokazati da, ipak, mogu da dobiju šansu i počnu ispočetka.

U predstavi igraju Bratislav Zdravković, Rista Milutinović, Nikola Mijatović, Budimir Stošić, Stevan Smiljanić, Vukašin Jovanović i Mihailo Laptošević. Dramaturg predstave je Vanja Šević, scenografi Sonja Brdar i Itana Šestović, kostimograf Tatjana Tatalović, kompozitor Arsenije Arsić, dizajner zvuka Nastasija Zoranovna Nedeljković, a za scenski govor zadužen je Đorđe Marković. Predstava je rađena u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STARA ŠKOLA TRENERA: Pep Gvardiola ne koristi društvene mreže, evo kako komunicira sa igračima (VIDEO)