DRUGA SEZONA JEDINSTVENOG REGIONALNOG VOKALNOG KAMPA „ESKEJP“: Maja Manojlović vam otkriva kako da osvojite scenu i razvijete svoje vokalne

Novosti online

29. 08. 2024. u 10:42

SNOVI mogu biti moćan pokretač koji nas motivišu da ostvarimo svoje ciljeve, a ako vi konačno želite da ostvarite svoje snove i još dublje uplovite u veštine pevanja, i probudite jednu novu dimeniziju za koju niste ni slutili da postoji, onda je Vokalni kamp „Eskejp“ pravo mesto za vas.

ДРУГА СЕЗОНА ЈЕДИНСТВЕНОГ РЕГИОНАЛНОГ ВОКАЛНОГ КАМПА „ЕСКЕЈП“: Маја Манојловић вам открива како да освојите сцену и развијете своје вокалне

Foto: Ustupljena fotografija

To je jedini vokalni kamp u regionu koji koji kombinuje pevanje, ples, fizičku aktivnost, pisanje pesama, scenski pokret i rad sa regionalnim predavačima i muzičkim zvezdama. Osnivač ovog jedinstvenog vokalnog kampa je Maja Manojlović, profesor pevanja, koja je završila Akademiju muzičke umetnosti u Banjaluci, odsek - solo pevanje.

- Vokalnom pedagogijom se bavim nepunih dvadeset godina i osnivač sam škole pevanja „MaMa VOX„ u Banjoj Luci. Sa svojim studentima i učenicima, koji pohađaju školu pevanja sam napravila izuzetne uspehe. Radila sam sa preko hiljadu pevača i drugih vokalnih profesionalaca svih dobi – govori Maja i dodaje: 

- Bili su tu i učenici sa kojima sam radila od malih nogu, i koji su zahvaljujući našem radu napravili ozbiljne i zavidne karijere, čak su se preselili iz Banjaluke u Beograd, i neke druge gradove regiona kako bi nastavili muzičku karijeru i postali deo muzičke industrije. Neki od njih su David Radosavljević, Sergej Pajić, Mia Malešević, Severin Janjetović i mnogi drugi afirmisani pevači iz industrije – kazuje Maja koja je sarađivala sa umetnicima na različitim zajedničkim projektima i performansima poput Jelene Tomašević, Tošeta Proeskog, Karoline Gočeve, Novosadskog Big benda, Leontine, Kaliopi, Maje Sar, Nikole Rokvića, Petra Graše, Darka Dimitrova, Sare Jo, Đorđa Miljenovića aka Skaj Vikler, benda Sopot, Grof Đuraz i Alexandria, Marčela, Maria Knezovića (Zoster), Poket Palme, Generacije 5, Dejana Cukića, Zoe Kida, Hristine Vuković, Natalije Havralenko, Marije Šestić i mnogih drugih.

Maja  je inicijator i organizator događaja ”Svetski dan glasa i zdravlja glasnica”, koji se već tradicionalno obeležava od 2019. godine kroz niz vokalnih radionica namenjenih svim vokalnim profesionalcima sa ciljem podizanja svesti o vokalnom zdravlju.

- Ove godine smo, u sklopu ovog događaja, izložili nagrade i priznjana naših učenika, kojih je za poslednje tri godne godine bilo preko stotinu – kazala je Maja, koja je i kompozitor odnosno ”songwritter” - Za sada imam jednu izdatu pesmu „Ostani još“ sa kojom sam ostvarila saradnju sa najpoznatijim balkanskim producentom Darkom Dimitrovom i Đorđem Miljenovićem, poznatijim kao Skaj Vikler. 

Obzirom na ovo iskustvo, kao kruna Majinog vokalno-pedagoškog rada je organizacija jedinog vokalnog kampa „Eskejp“ u regionu i šire koji je, kako kaže, osmislila prema potrebama svakog pevača i izvođača koji želi da unapredi svoje vokalne veštine i još mnogo toga, kroz rad na glasu, scenskom pokretu i fitnesu za pevače.

Ove godine program kampa je unapređen radionicom pisanja pesama i komponovanja pesama, koju će voditi kantautorka Hristina Vuković i tako učesnike provesti kroz proces stvaranja pesme i razvoja autentičnosti umetnika. Ona će sa njima podeliti svoja znanja, iskustva, veštine, i pokazati kako ona zapravo kreira neku kompoziciju, pesmu ili neki regionalni hit kao što je to radila za Tijanu Bogićević, sebe ili neke druge izvođače – priča Maja i objašnjava šta vas još čeka u ovom fenomenalnom kapmu. 

- Imamo i poseban fitnes program koji je namenjen baš za pevače. Ovi treninzi nisu samo dodatak, već i jako važna komponenta za poboljšanje fizičkih i vokalnih performansi, a kroz njih će učesnici otkriti kako fizička spremnost direktno utiče na kvalitet njihovog glasa – kazuje Maja i dodaje: 

- Tu će biti i Zoe Kida, nekadašnja članica benda „Zemlja gruva“, koja će imati onlajn predavanja na temu muzičkog bizniza i građenja ličnog brenda  i karijera – poručila je vokalna pedagogica. 

Vokalni kamp će se održavati u prirodnom, planinskom ambijentu, u trajanju od 18. pa do 22. septembra, nedaleko od Banjaluke u rizortu „Kumovi konaci“,  tako da se izdvođači mogu apsolutno posvetiti radu na sebi i na svom vokalu, opsutiti i prepustiti, a broj prijava je ograničen tako da požirute sa svojom prijavom, ukoliko, kao početnik ili profesionalni pevač, želite još da radite na unapređenju svojih fizičkih i vokalnih performansi. Sve informacije o kampu su dostupne na zvaničnom sajtu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEST KOJU PIKSI NE ŽELI DA ČUJE: Još jedan fudbaler propušta utakmice Lige nacija?