U NIŠU ZAVRŠENI "FILMSKI SUSRETI": Dobitnik Gran-pri „Naise“ je Nikola Rakočević

J. Ć.

30. 08. 2024. u 22:45

Glumac  Nikola Rakočević proglašen je sinoć dobitnikom nagrade Gran-pri "Naisa" na završnoj večeri 59. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg filma "Filmski susreti" u Nišu za ulogu Mirka Jovića u filmu „Heroji Halijarda“ i ulogu Vase u filmu „Za danas toliko“.

У НИШУ ЗАВРШЕНИ ФИЛМСКИ СУСРЕТИ:  Добитник Гран-при „Наисе“ је Никола Ракочевић

J. Ć.

Stručni žiri u sastavu predsednice Danice Maksimović i članova Hristine Popović i Aleksandra Srećkovića Kubure dodelio je i nagradu „Carica Teodora“ za najbolju žensku ulogu Paulini Manov za ulogu Milice u filmu Ruski Konzul.

Nagrada „Car Konstantin“ za najbolju mušku ulogu pripala je Radivoju Raši Bukviću za ulogu profesora Dragoslava u filmu „Čuvari formule“.

Glumci su se zahvalili niškoj publici.  Rakočević je svim dobitnicima čestitao nagrade i zahvalio se niškoj publici na emocijama i poštovanju.

Nela Mihajlović dobitnica je Povelje za izuzetnu žensku ulogu za lik Dušanke Jović u filmu Heroji Halijarda, dok je Jovan Jovanović, koji je glumio u filmovima Čuvari formule i Jorgovani, dobitnik Povelje za izuzetnu mušku ulogu.

Nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu pripala je Ivani Vuković za ulogu Višnje u filmu Za danas toliko, a priznanje za najbolju epizodnu mušku ulogu dobio je Ognjen Mićović za ulogu Živote Vranića u filmu Čuvari formule.

Za ulogu Ilije Jovića, jednog od trojice sinova glavnog junaka u filmu Heroji Halijarda mladi Čubrilo Čupić dobio je nagradu za debitantsku ulogu.

Pre zvaničnih priznanja, dodeljene su nezvanične nagrade, a nagrada za najbolje glumačko komediografsko ostvarenje u domaćem filmu tokom jedne godine "Milorad Mandić Manda", koja nosi ime po preminulom glumcu, pripala je Slobodi Mićalović koja je odigrala Katarinu u filmu Jorgovani, a bila je izabrana i za glumicu večeri.

Pre nje, laureati ovog priznanja bili su Nikola Kojo, Srđan Žika Todorović, Vlasta Velisavljević, Gordan Kičić, Olga Odanović i Slobodan Boda Ninković.

Viktorija Vasiljević, Tijana iz filma 78 dana, dobila je specijalno priznanje za mlade, a Huseinu Alijeviću Husi pripalo je priznanje "Naturščik" za ulogu Džeja Ramadonovskog u filmu Nedelja.

Uručene su i dve nagrade za strane glumice - Maji Čampar za ulogu Vere u filmu Čuvari formule i Tihani Lazović Trifunović za ulogu Dragane u ostvarenju Živi i zdravi. Filmski susreti su završeni, ključevi Grada su vraćeni, a Tvrđava opet pripada Nišlijama i Nišlijkama. Do sledećeg leta i jubilarnog 60. festivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ RAZBESNEO AMERE: Oglasio se i dežurni novakomrzac