KINESKI SPEKTAKL U NARODNOM POZORIŠTU: Program "Vekovno prijateljstvo na Putu svile" 8. septembra na Velikoj sceni

V.V.S.

05. 09. 2024. u 17:30

NA Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu pod nazivom "Gostoljubivi Šandong, vekovno prijateljstvo na Putu svile", održaće se 8. septembra gala spektakl umetničke delegacije iz Šandonga koji kroz ples, muziku i akrobatiku slavi tradiciju te kineske pokrajine.

КИНЕСКИ СПЕКТАКЛ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ: Програм Вековно пријатељство на Путу свиле  8. септембра на Великој сцени

foto promo

Tako će se na pozornici će se susresti tradicija i modernost, a izvođenje je podeljeno u tri zasebne celine - "Drevni ritam i sjaj", "Slika domovine" i "Zajedno ka budućnosti". Publika će biti u prilici da uživa u veličanstvenim umetničkim kreacijama koje pronose duh konfucijanske kulture i narodne baštine, kao i dubokog, tradicionalnog prijateljstva Kine i Srbije.  

Između ostalog, biće izvedeno i opersko delo "Božanski sjaj", kao i ples "Srpska nit - igre iz centralne Srbije". Na koncertu će učestvovati Pozorište za operu, ples i dramu provincije Šandong, Pozorište Pekinške opere provincije Šandong, Pozorište moderne drame provincije Šandong, Akrobatska trupa provincije Šandong, Ljuzi pozorišna trupa provincije Šandong i Akrobatska trupa grada Ljaočeng.

Celovečernji umetnički spektakl upotpuniće Ansambl narodnih igara i pesama Srbije "Kolo" i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Koncert se organizuje pod pokroviteljstvom Narodne vlade provincije Šandong i ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji, a organizatori su Sekretarijat za kulturu i turizam provincije Šandong, Kineski kulturni centar u Beogradu i Narodno pozorište u Beogradu.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...