IZLOŽBA INSPIRISANA KLUBOM KNJIŽEVNIKA: Mari Ue predstaviće beogradskoj publici svoju figurativnu i apstraktnu umetnost

V.V.S.

10. 09. 2024. u 21:44

FRANCUSKA umetnica Mari Ue (Marie Hue) predstaviće svoj rad izložbom u Klubu književnika: otvaranje je planirano za 25. septembar, a njena dela će posetioci imati priliku da vide tokom tri meseca - sve do 20. decembra.

ИЗЛОЖБА ИНСПИРИСАНА КЛУБОМ КЊИЖЕВНИКА: Мари Уе представиће београдској публици своју фигуративну и апстрактну уметност

foto privatna arhiva

Kako se ističe u najavi, boraveći u Beogradu pre nekoliko godina, umetnicu je inspirisao ambijent Kluba književnika, pa je odlučila da uradi posebnu seriju radova na platnu, sa akcentom na figurativnu i apstraktnu umetnost.

Mari Ue je mlada umetnica iz Liona, koja je diplomirala na univerzitetu Klod Bernar u rodnom gradu, odakle odlazi u London i poslednjih desetak godina posvećuje se isključivo likovnoj umetnosti. Iza nje je više od deset kolektivnih i samostalnih izložbi širom Evrope. Radi velike formate, podeljene na figurativne i apstraktne: u figurativnoj umetnosti glavnu ulogu imaju žene, ženske figure i lica, ali u poslednje vreme u fokusu Mari Ue je apstraktna umetnost sa veoma snažnim gestovima i intenzivnim bojama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROCURIO ŠOLCOV PLAN ZA KRAJ RATA U UKRAJINI: Rusija zadržava okupirane teritorije? Ni Putin, ni Zelenski neće biti srećni