NIKAD VIĐENI SNIMCI ČAUŠESKUA: Počinje nedelja rumunskog filma u Kulturnom centru Beograda

V.C.S.

14. 09. 2024. u 07:15

NEDELjA rumunskog filma biće održana po drugi put u Dvorani KCB, od 16. do 18. septembra. Revija će biti otvorena projekcijom filma "Metronom" u režiji Aleksandrua Belka, posle koje će uslediti razgovor sa gostom, glumcem Vladom Ivanovim.

НИКАД ВИЂЕНИ СНИМЦИ ЧАУШЕСКУА: Почиње недеља румунског филма у Културном центру Београда

Foto: AP Photo, File

Radnja je smeštena u 1972. godinu, kada sedamnaestogodišnja Ana saznaje da njen dečko planira da pobegne iz zemlje. Ivanov je, inače, jedan od najaktivnijih glumaca rumunske kinematografije, a pažnju svetske javnosti skrenuo je briljantnom ulogom u, "Zlatnom palmom" ovenčanom, filmu "Četiri meseca, tri nedelje i dva dana" Kristijana Munđijua, za koju je dobio nagradu kritičara Los Anđelesa.

Dan kasnije, u utorak, biće prikazana dva ostvarenja. U 18 sati na repertoaru je film "Libertate" Tudora Đurđua, koji se dešava za vreme rumunske revolucije, 1989. godine, u gradu Sibiu, tokom oružanih sukoba između vojnika, policije, demonstranata i tajne policije.

KCB

Od 20 sati na programu je trosatni dokumentarni film, u režiji Andreja Užika, u kom će biti prikazani nikad viđeni zvanični snimci Rumunske nacionalne televizije i Nacionalne filmske arhive.

U sredu, 18. septembra, od 18 sati na programu je film "Morgen" Mariana Crisana. Reč je o satiri baziranoj na temi ilegalne imigracije. Za 20 sati je planirana projekcija "Dana tigra", u režiji Andreja Tanasea, o veterinarki u malom zoološkom vrtu, Veri, koja uzrokuje bekstvo tigra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA PODRŠKA ZA ORLOVE: Kapiten Srbije na tribinama, bodri tenisere Srbije protiv Grčke (VIDEO)