VRATILA SAM SE U SVOJU KUĆU: Gordana Goncić povodom imenovanja na mesto v.d. upravnika Ateljea 212

V.V.S.

17. 09. 2024. u 13:58

DRAMATURG Gordana Goncić novi je v.d. upravnika Ateljea 212: odlukom Skupštine grada imenovana je na tu funkciju, a obavljaće je do raspisivanja novog konkursa. Na čelo kuće došla je umesto prevodioca Novice Antića koji je ovu dužnost obavljao prethodnih pet godina.

ВРАТИЛА САМ СЕ У СВОЈУ КУЋУ: Гордана Гонцић поводом именовања на место в.д. управника Атељеа 212

foto M.Anđela

- Sada je najvažnije da nastavimo da brinemo o jednom od naših najznačajnijih pozorišta koje se približava velikom jubileju, 70 godina postojanja - kaže u izjavi za naš list Gordana Goncić. - Što se mene lično tiče, za mene je ovaj povratak velika sreća i radost. O repertoarskoj politici još ne mogu da govorim, osim da nastavljamo započete projekte koji se planiraju na godišnjem nivou. Atelje je moja kuća i moj pečat ovde odavno postoji, u okviru mog dramaturškog posla. Svakako, i dalje ćemo ići putem novih tendencija: s novim tekstovima,novim autorima, novim rediteljskim viđenjima i novim nacionalnim dramaturgijama koje će se predstaviti prvi put na našoj sceni. Biće to glavna okosnica, kao što je uvek i bila u Ateljeu 212.

Gordana Goncić, inače, zaposlena je u ovom teatru od 1994,ali je honorarno angažavona kao dramaturg na predstavama još od 1989.godine. Iz ove kuće nije nije ni odlazila, pošto je njeno radno mesto bilo "zamrznuto" kao i supruga Svetislava Goncića, člana glumačkog ansambla, sada upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu. Od 2017. do 2019. bila je v.d. direktora Kulturnog centra Beograda, potom podsekretar Sekretarijata za kulturu grada Beograda, kao i predsednica Odbora Oktobarskog salona - Beogradskog bijenala. Od 2021. član je Odbora Beogradskog letnjeg festivala Belef, a od prošle godine i predsednica njegovog Odbora.

Gordana Goncić rođena 6. septembra 1963. godine u Nišu. Osnovnu školu i Petu beogradsku gimnaziju završila u Beogradu. Diplomirala dramaturgiju na FDU u Beogradu 1988. godine.

Do sada je bila dramaturg na više od 60 predstava i sarađivala sa našim najznačajnijim rediteljima - Ljubomirom Mucijem Draškićem, Dejanom Mijačem, Sojom Jovanović, Kokanom Mladenovićem, Nikitom Milivojevićem, Alisom Stojanović, Radmilom Vojvodić, Zoranom Ratkovićem, Oliverom Frljićem, Milicom Kralj, Rahimom Burhanom, Stevanom Bodrožom...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio