PREMINULA GLUMICA IZ SERIJE "SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA": Tužnu vest saopštilo Kruševačko pozorište (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

18. 09. 2024. u 14:56

SLAĐANA Nestorović Ristić umrla je jutros, posle teške bolesti, u svojoj 58. godini.

ПРЕМИНУЛА ГЛУМИЦА ИЗ СЕРИЈЕ СЕЛО ГОРИ, А БАБА СЕ ЧЕШЉА: Тужну вест саопштило Крушевачко позориште (ФОТО)

Foto: Fejsbuk printskrin

Glumica Slađana Nestorović Ristić preminula jutros, posle teške bolesti, u svojoj 58. godini. Tužnu vest saopštilo je Kruševačko pozorište na čijoj je sceni odigrala mnoge uloge.

Slađana Nestorović Ristić rođena je 29. 10. 1966. godine u Kruševcu. U Kruševačkom pozorištu zaposlena je od 24. avgusta 1990. godine. Tokom karijere ostvarila je veliki broj uloga u večernjim predstavama svih žanrova. Sarađivala je i sticala iskustvo kroz rad sa mnogim rediteljimakao što su Milan Karadžić, Kokan Mladenović, Ljuboslav Majera, Nebojša Bradić, Darijan Mihajlović, Voja Soldatović...

Kruševačko pozorište ima dugu i plodnu tradiciju postavljanja na scenu dečjih predstava, kako igranih tako i lutkarskih, i u tom repertoaru ostvarila je niz interesantnih i zahtevnih uloga, sarađujući sa Branislavom Nedićem i Miškom Dinulovićem, a lutkarski zanat učila je od reditelja kao što su Zoran Lozančić i Mima i Bane Janković.

Njena dugogodišnja karijera ovenčana je nagradama na mnogobrojnim festivalima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Kroz mnoštvo manifestacija vezanih za institucije u sredini u kojoj je živela ili za važne datume, ostvarila se i kao recitator i voditelj programa i svečanih akademija.

Osim rada u matičnoj kući, svoje glumačko umeće pokazala je i ulogama u televizijskim serijama kao što su "Selo gori, a baba se češlja" "Urgentni centar", "Popadija", a igrala i u pilot seriji "Egzit" u režiji Marka Živića.

Interpretirala je uloge i u različitim studentskim filmovima i predstavama. Bila je brižna supruga i majka i profesionalna koleginica koja je predstavljala temelj svoje kuće i svog pozorišta.

Sahrana će se obaviti u petak, 20. septembra, u 13 časova, na Novom groblju u Kruševcu.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio