TRIJUMF MORIKONEA: Nagrade 9. Festivala duhovno-dokumentarnog filma u Zaječaru

M. N. M.

18. 09. 2024. u 17:06

NAGRADU za najbolji film prikazan na devetom Festivalu duhovno-dokumentarnog filma u Zaječaru, poneo je "Enio" u režiji Đuzepea Tornatorea.

ТРИЈУМФ МОРИКОНЕА: Награде 9. Фестивала духовно-документарног филма у Зајечару

promo

Žiri kojim je predsedavao Božidar Zečević a u čijem su sastavu bili i Elaheh Nobakt, Mila Milosavljević, Vladimir Tomčić i Dejan Dabić, prograsio je najboljim ovaj slojeviti film čiji je junak Morikone, jedan od najvećih filmskih kompozitora, autor muzike za legendarna ostvarenja od "Dolarske trilogije" Serđa Leonea do filmova samog Tornatorea.

Uz zahvalnost što je njihov film pogledan i nagrađen u Zaječaru, na "malom ali divnom festivalu, punom duhovnosti", Đani Ruso, producent Tornetoreovog filma u video poruci je rekao da bi voleo da svi u Srbiji vide njihovo delo, koje je bilo vrlo teško realizovati i za čije je snimanje bilo potrebno punih pet godina.

Za duhovnost na filmu nagrađen je "Oflag VIII - b" Đorđa Milosavljevića - Gere, uzbudljiva ispovest Đorđa Kadijevića, jednog od najznačajnijih naših reditelja, film u čuijem je središtu figura oca, koja nadrasta lične momente i dostiže univerz humanističku dimenziju.

Nagrada za kameru dodeljena je Stefanu Momirovu, direktoru fotografije na filmu "Raffai Anna", čija je kamera u potpunosti u funkciji rediteljske zamisli Igora Toholja, u filmu koji kombinuje radijski intervju vremešne glavne junakinje sa dokumentarnim prizorima na ivici eksaperimentalnog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIVOT IM SE MENJA ZBOG STROGIH PRAVILA KRUNE: Princ DŽordž i princeza Šarlot uskoro nigde više neće smeti da putuju zajedno