"USPAVANA LEPOTICA" OTVORILA SEZONU: Posle pet godina, baletsko delo Čajkovskog ponovo u u SNP

J. S.

08. 10. 2024. u 21:07

KLASIKOM "Uspavana lepotica" Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji i režiji Vladimira Logunova, a prema originalnoj koreografiji M. Petipaa otvorena je večeras u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

УСПАВАНА ЛЕПОТИЦА ОТВОРИЛА СЕЗОНУ:  После пет година, балетско дело Чајковског поново у  у СНП

Foto: N. Bradonjić/SNP

 Jedan od najpopularnijih i među publikom omiljenih baleta ponovo će se igrati 19. oktobra u 19 sati  na sceni ,,Jovan Đorđević”.U naslovnoj roli nastupa prvakinja Baleta Ana Đurić, Vilu Jorgovan igra Milena Krkotić, dok će prvi put princa Dezirea igrati Artemij Makarov. U ulozi Vile Karabos gledaćemo mladu i talentovanu Katarinu Zec.

   Pored solista i ansambla Baleta, učestvuje i orkestar Opere SNP-a, kojim će dirigovati Mikica Jevtić. Direktor Baleta, Toni Ranđelović, ističe da je ova obnova samo uvertira u sve što nas očekuje u ovoj baletskoj sezoni.

– Ovo je jedna od naših najzahtevnijih i najlepših predstava i radujemo se što je posle pet godina ponovo igramo. U ovoj predstavi učestvuje kompletan ansambl Srpskog narodnog pozorišta, solisti, mladi igrači kao nosioci i kompletan Orkestar SNP-a. Mislim da ovaj grad, koji je bio prestonica kulture, i zaslužuje da ima ovako jedan lep i raznovrstan program, kakav u ovoj sezoni pripremaju sve tri umetničke jedinice – rekao je  direktor Baleta, Toni Ranđelović.

" Uspavana lepotica"  jedno je od najpoznatijih dela Petra Čajkovskog i ujedno jedno od najviše izvođenih na baletskom repertoaru. Pored večite borbe dobra i zla, ovo delo odlikuje i bogatstvo fantazije: u čarobni svet snova i mašte uvlače nas briljantne varijacije i igre parova, koji su posebna odlika ovog baleta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DIMITROV KRATAK SA ŽIVCIMA: Umalo da izbije tuča, evo zbog čega je pobesneo (VIDEO)