BILJA OKUPILA ČAK I "LEGENDE": Iza kulisa 14. FEDIS-a, na premijeri filma "Izvan vremena"

J. BANjANIN

10. 10. 2024. u 14:55

Nakon burnog rastanka, posle pet godina na istom mestu su se našli Zoran Dašić Daša i bivši član grupe Ivan Milinković, ali su se držali podalje jedan od drugoga

БИЉА ОКУПИЛА ЧАК И ЛЕГЕНДЕ: Иза кулиса 14. ФЕДИС-а, на премијери филма Изван времена

Foto FEDIS

POSLE premijere u njenom rodnom gradu, na Filmskim susretima u Nišu, film "Izvan vremena" o legendarnoj Biljani Krstić stigao je i u srpsku prestonicu.

Premijera ovog dokumentarca, u okviru 14. Festivala drama i serija, izazvala je veliku pažnju publike, pa se u Domu omladine Beograda tražila stolica više.

U sali "Amerikana" okupila su se i mnoga poznata lica sa javne scene, među kojima su glumac Milan Caci Mihailović i pevačica Ivana Jordan.

Foto FEDIS

Nenad Milenković i Milan Mihailović Caci

Posebnu pažnju privuklo je pojavljivanje osnivača "Legendi" Zorana Dašića Daše i bivšeg soliste ove grupe Ivana Milinkovića. Posle tri decenije provedenih u harmoniji i skladu, pre pet godina Daša i Ivan su se burno rastali i nisu ostali u dobrim odnosima.

Ipak, iz poštovanja i ljubavi prema Bilji na premijeri filma o njoj nisu pravili "scene" i držali su se podalje jedan od drugoga. Nekadašnji saradnici zaobišli su se u širokom luku, što su kamere zabeležile. Oni su se cele večeri ignorisali i izbegavali, a tokom projekcije Daša je sedeo pozadi u sali dok je Ivan sedeo napred.

Foto FEDIS

Ivan Milinković i Zoran Dašić Daša (u krugu)

- Neću pevati, samo ću vam se zahvaliti svima koji ste tu, kao i autorskom timu. Ja sam samo jedna normalna osoba i hvala što ste nam dali vetar u leđa da film ide dalje - istakla je Bilja Krstić.

Scenario i režiju biografsko-muzičkog dokumenta o impresivnom talentu ove etno-pop pevačice i kompozitorke potisuje Branka Bešević Gajić.

- Mnogo sam se radovala beogradskoj premijeri jer je Bilja žena koju vole baš svi, a u filmu se pojavljuje oko pedeset svetski etabliranih imena, što je svedočanstvo ljubavi, uspeha i veličanstvene karijere i poštovanja - rekla je autorka.

U dokumentarcu zanimljive i duhovite priče o darovitoj umetnici podelili su Bora Đorđević, Peca Popović, Momčilo Bajagić Bajaga, Saša Lokner, Đule Van Gog, Gane Pecokoza, Vlatko Stefanovski, Gorica Popović, Nebojša Dugalić, Sloboda Mićalović i mnogi drugi.

- Hvala Beograde! Kakav aplauz! Puna sala Nišlija u Beogradu. Čuvamo se i držimo mi južnjaci gde god da smo, po tome smo poznati. Bilju vole svi. Hvala svima koji podržavaju sve što radimo - rekao je producent filma Oliver Paunović iz produkcije City grupa i najavio bioskopsku distribuciju filma "Izvan vremena" za novembar.

Foto FEDIS

Nenad Milenković i Zoran Dašić Daša

Drugog dana FEDIS festivala prikazana je prva epizoda serije "Ringišpil", autora Predraga Gage Antonijevića i Jelene Bačić Alimpić po čijem istoimenom romanu je ostvarenje i rađeno. Scenario potpisuje Nataša Drakulić, režiju Miloš Kodemo, a uloge tumače Nevena Nerandžić, Marko Vasiljević, Ivan Zablaćanski, Igor Đorđević i drugi.

Prethodno je održana tribina "Gde su nestale televizijske drame". O tome zašto premijernog prikazivanja TV filmova i drama na našim malim ekranima nema skoro već deceniju, kao i da li je ova forma TV sadržaja u odumiranju ili je reč o privremenoj tendenciji govorili su reditelj, scenarista i istoričar umetnosti Đorđe Kadijević, dramska umetnica koja je snimila nekoliko TV drama Gorica Popović, TV kritičarka Meri Bilić, a moderator je bio filmski i TV kritičar Dejan Dabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.

10. 10. 2024. u 13:47

Komentari (0)

OGLASILA SE SRPSKA TENISERKA: Ana Ivanović poslala jaku poruku Rafaelu Nadalu (FOTO)