IZAZOVI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Novi 8. "Beogradski kontrapunkt" u organizaciji Ministarstva kulturle i ZAPROKUL-a

M.A.K.

28. 10. 2024. u 18:30

OVOGODIŠNjI, osmi "Beogradski kontrapunkt" nosi naziv "Kultura, umetnost i veštačka inteligencija", biće održan u sredu, 6. novembra, od 11 časova u Jugoslovenskoj kinoteci (Sala "Makavejev", Uzun Mirkova 1).

ИЗАЗОВИ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ: Нови 8. Београдски контрапункт у организацији Министарства културле и ЗАПРОКУЛ-а

Foto promo

Ovaj međunarodni skup čiji je cilj da okupi umetnike i mislioce iz različitih delova sveta, organizaciju Ministarstva kulture Republike Srbije (kao pokretač) i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka (kao realizator).

Tema je razvoj veštačke inteligencije koji predstavlja jedan od najvećih društvenih, kulturnih, bezbednosnih, pa i antropoloških izazova našeg doba. Na skupu će nas pre svega interesovati koliko će razvoj veštačke inteligencije - bez apokaliptičnih prognoza ali i bez zanemarivanja mogućih problema - uticati na samoodređenje čoveka, na njegovu kulturu i društvo. Učesnici su Alfi Baun (viši predavač kulture i tehnologije digitalnih medija na Kraljevskom koledžu u Londonu), Predrag Janičić (profesor na Katedri za računarstvo i informatiku Matematičkog fakulteta BU), Cuej Juenhao (profesor Univerziteta za poštu i telekomunikacije u Pekingu), Primož Krašovec )sociolog, docent na Odseku za sociologiju Filozofskog fakulteta u Ljubljani), Uroš Krčadinac (digitalni umetnik, profesor digitalne umetnosti i računarstva na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu), Duško Prelević (filozof, profesor na Odeljenju za filozofiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu) i Dragan Ćalović (teoretičar umetnosti i medija, redovni profesor Fakulteta savremenih umetnosti).

Moderator skupa biće Divna Vuksanović, filozof i profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CELA TURSKA MU SE KLANJA: Dušan Tadić sagradio školu u Turskoj, za jednu stvar nije želeo da se sazna (FOTO)