FESTIVAL META FILMA: Nagrada “Branko Vučićević” za Predragu Bambiću, Nedeljku Despotoviću i Petru Jakoniću

A. P.

23. 10. 2020. u 23:45

NA ZAVRŠNOJ večeri Petog festivala meta filma, u subotu, 24. decembra u 20 časova u Art bioskopu Kolarac dobitnicima Predraga Bambiću, Nedeljku Despotoviću i Petru Jakoniću biće dodeljena nagrada “Branko Vučićević”, koju je dizajnirao Borut Vild.

ФЕСТИВАЛ МЕТА ФИЛМА: Награда “Бранко Вучићевић” за Предрагу Бамбићу, Недељку Деспотовићу и Петру Јаконићу

Foto: Depositphotos

Trojica dobitnika počeli su krajem sedamdesetih godina da se bave režijom eksperimentalnih filmova u Kino klubu 8 i Akademskom kino klubu, a potom su im se putevi u profesionalnoj kinematografiji ukrštali sve do današnjeg vremena.

Predrag Bambić je direktor fotografije brojnih igranih i dokumentarnih filmova i producent (“Zaklinjem se”), a kao reditelj potpisao je filmove “Albertov put”, “Kraj” i “5X2K”:Dan kada sam odlučio da odustanem”.

Foto: A.P.

Predrag Bambić

Nedeljko Despotović je glumio u filmu “Jug jugoistok” i radio kao producent (“Čekaj me ja sigurno neću doći”). Despotović po vokaciji reditelj i autor je filmova “Bez grada i zakona”, “Poslednja Karpova traka” i “Izabrao sam Sokrat-Prota-Krap”.

Petar Jakonić je montažer brojnih filmova i TV serija među kojima se ističe njegova saradnja sa Mišom Radivojevićem, Milutinom Petrovićem i Miroslavom Lekićem. Režirao je TV serije “Crveno doba” i “Čovek u srebrnoj jakni”.

Foto: A.P.

Nedeljko Despotović

Meta filmovi su oni u kojima akteri jasno ukazuju da je ono što gledamo proizvod fikcije i filmovi koji govore o filmovima – o procesu pripreme i snimanja filma, baš kao i korišćenje već gotovih filmova različitog porekla.

Foto: A.P.

Petar Jakonić

Nagrada „Branko Vučićević“ posvećena je sećanju na izuzetnog autora i prevodioca, tvorca pojma „srpska montaža“, koji je svojim scenarističkim i kritičarskim opusom dao dragocen doprinos razvoju ovdašnjeg meta filma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!