EKSKLUZIVNO Glumac Arben Bajraktaraj: Dardan još veruje u čast i besu

JELENA BANjANIN

27. 11. 2020. u 20:43

KADA otvaraš vrata sveta neizvesnosti i opasnosti, ne smeš da imaš nešto što možeš da izgubiš, a Dardan Beriša to dobro zna - priča u kratkom ekskluzivnom razgovoru za "TV Novosti" Arben Bajraktaraj, koji u seriji "Besa" tumači lik najvećeg balkanskog narko-bosa.

ЕКСКЛУЗИВНО Глумац Арбен Бајрактарај: Дардан још верује у част и бесу

Arben Bajraktaraj / Foto Adrenalin produkcija/IMDb

- Ali, kako vreme odmiče, Dardan shvata da ima mnogo toga što može da izgubi. Preokretom sudbine, gubi ono što je najviše voleo - ćerku i suprugu.

* Kako mu se život promenio posle smrti dragih osoba?

- Dardan je ranjen u telo i dušu. Doživeo je potres u životu i svom klanu, ali on je pobunjenik i preživeće. Pobuniće se, ako je potrebno, i protiv same sudbine. Još jedan važan detalj - on veruje. Možda ne u Boga, nego, iako zvuči arhaično, Dardan veruje u čast. Veruje u besu. Nestala je ljubav u njemu, ali nije umrla. Ima sinove i radiće sve da njihov život bude drugačiji. Njegovo putovanje liči na stare ahajske ratnike koji se, vraćajući se iz Trojanskog rata, punoverni u svoje pravo, suočavaju sa surovom realnošću.

* Šta može da umiri i zauzda nekoga poput Dardana?

- Zna on na kojem je putu pao i svestan je da nikada za njega na tom putu neće biti mira. Zbog toga ne želi da njegovi sinovi krenu tom stazom i radi sve da ih drži dalje od tog pakla. I baš tu se nalazi njegova osetljivost. Nismo ograničeni samo onima koji nas mrze i tlače, već više onima koje volimo. Dardan je isto tako i strateški kockar. Ne predaje se, čak iako sve gubi. On će uvek naći poslednju kocku koju treba da baci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!