BORBA PROTIV LUDILA U NAMA: Izašao trotomni horor strip-serijal "Hladan kao led"

Marina Mirković

23. 03. 2021. u 14:17

POSLE izvesnog zatišja, jedna od omiljenih izdavačkih kuća svih ovdašnjih stripoljubaca, Darkwood, uhvatila je od prošle jeseni obećavajući zalet - između ostalog, i sukcesivnim objavljivanjem kompletnog trotomnog horor serijala "Hladan kao led".

БОРБА ПРОТИВ ЛУДИЛА У НАМА: Изашао тротомни хорор стрип-серијал Хладан као лед

Foto Promo

Već je naslovnica prvog dela svojom preteranom hororičnošću i šokantnošću "oduvala" sve "neopredeljene" ili "mekše" među poklonicima žanra, napravivši svojevrsnu trijažu - korice su spremno otvorili samo oni najodaniji ljubitelji horora. Ti najodvažniji bili su nagrađeni zaranjanjem u zaista originalnu i zanimljivu priču i užitkom u majstorski vođenoj naraciji - kako rečju, tako i izuzetno upečatljivim crtežom.

Za tu, svedeno i efikasno ispripovedanu priču i vešto sročene dijaloge, zaslužan je Pol Tobin, koji potpisuje scenario, dok crtež Huana Fereire garantuje istinsko uživanje svakom ljubitelju horora u devetoj umetnosti, sa maštovitim, nadrealnim, nadrealno lepim i(li) nadrealno strašnim prikazima kako "normalnih" (spolja i iznutra) likova i okruženja, tako i - onog nenormalnog u nama i oko nas, odnosno ludila.

Foto Promo

Bivši pacijent ludnice uništene u požaru Deklan Tomas primećuje da mu konstantno opada temperatura tela poslednjih pedeset godina, piše u najavi za ovaj strip-serijal. On se nikad ne razboleva, nikad ne oseća bol i naizgled ne stari, a ima i posebnu sposobnost da "zakorači" u ludilo druge osobe - i ponekad je izleči. Nada se da će jednog dana uspeti da izleči i svoje, ali vreme ističe, dok ga demonski entitet progoni ulicama Bostona iz najgorih noćnih mora - i kada Deklanu temperatura dosegne nulu - svemu je kraj. A taj "kraj" podrazumeva izvesni portal i dolazak bića iz najluđih košmara, prelaske u isti takav (košmaran) paralelni svet... Do stvarnog kraja prvog toma, na koji se nadovezuje "Trulo seme", nastavak u kome Deklan nastavlja sa životom, i dalje, i još čvršće, neraskidivo povezan sa svojim ludilom, i u okršaju sa novim demonskim bićem.

Foto Promo

"Oglodane kosti" naslov su trećeg, zaključnog dela serijala, u kome se prvobitni zlikovac vraća da uvuče Boston u ludilo, što može da spreči samo Deklan koji se bori protiv ludila u sebi i oko sebe, dok mu se telo sve više hladi... Dok mu telo otkazuje, a zdrav razum nestaje, Deklan pokušava da se održi na tankoj liniji između ludila i sigurne smrti.

Treći i završni tom, osim što zaokružuje ovu uzbudljivu priču, upotpunjen je obiljem dodatnog materijala: tu su skice, alternativne verzije korica propraćene komentarima autora, uz jedan čisto literarni bonus - kratku priču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!