TRI DECENIJE USPEŠNE SARADNJE>: Delegacija Univerziteta u Nišu posetila Tehnički univerzitet u Sofiji

J. Ć.

20. 03. 2023. u 13:54

PETOČLANA delegacija Univerzieteta u Nišu boravila je od 16. do 19. marta 2023. godine na Tehničkom univerzitetu u Sofiji.

ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ УСПЕШНЕ САРАДЊЕ>: Делегација Универзитета у Нишу посетила Технички универзитет у Софији

Foto: D.Miljković

U delegaciji, koju je predvodio rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Dragan Antić, bili su i prorektori prof. dr Jovan Stepanović, prof. dr Vlastimir Nikolić, prof. dr Dragan Denić i predsednik Saveta prof. dr Dušan Trajković.

Rukovodstvo Univerziteta u Nišu dočekali su rektor Tehničkog univerziteta u Sofiji prof. dr Ivan Kralov, direktor Direkcije za međunarodnu razmenu i integracije prof. dr Ivan Ačev i i prof. dr Pančo Tomov, prodekan za  nuačnu i primenjenu delatnost Fakulteta za mašinstvo i mehaniku.

Rektor Antić je domaćinima predstavio Univerzitet u Nišu, istakao zadovoljstvo tridesetogodišnjom plodonosnom saradnjom tehničkih fakulteta oba univerziteta i izrazio nadu za njeno proširenje u programima obrazovanja studenata doktorskih studija, mobilnosti i naučnim istraživanjima.

Domaćini su goste upoznali sa istorijom, strukturom i delatnošću Tehničkog univerziteta i istakli činjenicu da ovaj univerzitet pruža mogućnost studiranja na tri strana jezika na jednom od 8 partnerskih univerziteta i kampusa i dobijanja jedinstvene evropske diplome.

Na kraju posete je izražena uzajamna želja za produbljivanje saradnje dva univerziteta, a domoćini su gostima pokazali laboratorije u Nacionalnom centru za mehaniku i čiste tehnologije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere