OTVORENA VRATA ZA INŽENJERE: Sajam zaposlenja i praksi na Mašinskom fakultetu

B.B.

12. 05. 2023. u 15:35

NA Mašinskom fakultetu održan je, drugi po redu, "Sajam zaposlenja, praksi i stipendija", koji je ponovo je privukao veliku pažnju studenata Mašinskog i srodnih tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta u Beogradu.

ОТВОРЕНА ВРАТА ЗА ИНЖЕЊЕРЕ: Сајам запослења и пракси на Машинском факултету

Foto: Mašinski fakultet


Na sajmu je učestvovalo 13 eminentnih domaćih i stranih kompanija, a mladi akademci su imali priliku da se na jednom mestu upoznaju s radom firmi iz svoje struke i detaljno informišu o praksama i poslovima koje su u ponudi. Pored kompanija koje su učestvovale na prethodnom sajmu u novembru prošle godine, studentima su se predstavili i novi izlagači.
Skup je organizovan u okviru projekta "Otvorena vrata", koji su inicirali Savez studenata Mašinskog fakulteta i studenti okupljeni oko platforme StudEnter, uz veliku podršku uprave Mašinskog fakulteta.
Dvodnevnu manifestaciju zvanično je otvorio dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Vladimir Popović, koji je tom prilikom ukazao na značaj održavanja ovakvih događaja, ne samo za studente, nego i za sam Mašinski fakultet, ali i za potencijalne poslodavce.
- Proteklih nekoliko godina je veoma dobar period za Mašinski fakultet, ne samo kada je reč o porastu interesovanja mladih za studije mašinstva, nego i kada govorimo o brzini zapošljavanja, ali i o broju mladih koji se odlučuju da profesionalnu karijeru grade u Srbiji - rekao je dekan Popović. - Tome je u velikoj meri doprinelo jačanje domaćih kompanija, kao i dolazak vodećih inostranih firmi i otvaranje razvojnih centara. Međutim, često zaboravljamo da je naš glavni proizvod master inženjer mašinstva i da bez te ključne funkcije ne bismo mogli da obavljamo ni sve druge aktivnosti na kojima radimo u domenu naučno-istraživačkog rada i u saradnji s privredom. U tom smislu, podrška privrede je izuzetno važna za Mašinski fakultet, jer samo zajedničkim radom možemo možemo da ostvarimo najbolje rezultate.
Ocenjujući sajam veoma uspešnim, Nikola Jokić, student prodekan Mašinskog fakulteta i predsednik Saveza studenata Mašinskog fakulteta je naglasio da su manifestacije tog tipa veoma značajne za studente i njihov karijerni razvoj, posebno u oblasti mašinskog inženjerstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024