SVE VIŠE KOMPANIJA OTVARA ISTRAŽIVAČKE CENTRE U SRBIJI: Ministarka Begović razgovarala sa predsednikom Atlantskog saveta

Lj.B.

24. 07. 2023. u 14:54

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović u Vašingtonu je održala sastanak sa Jorn Flekom, starijim predsednikom Atlantskog saveta za Evropu Tokom sastanka razgovarano je o napretku Srbije u digitalizaciji i njenom značaju u savremenom društvu.

СВЕ ВИШЕ КОМПАНИЈА ОТВАРА ИСТРАЖИВАЧКЕ ЦЕНТРЕ У СРБИЈИ: Министарка Беговић разговарала са председником Атлантског савета

ministarstvo nauke

Ministarka dr Jelena Begović izrazila je zadovoljstvo što Atlantski savet posvećuje pažnju razvoju Srbije, naglašavajući kako su oni u potpunosti informisani o svim koracima koje naša zemlja preduzima ka digitalizaciji.

„To je ono što ih jako interesuje - koji smo model primenili, dokle smo stigli i opet smo ih iznenadili sa informacijom da u osnovne škole uvodimo informacione tehnologije i veštačku inteligenciju kao obavezne predmete i na taj način pripremamo naše mlade generacije”, rekla je dr Begović.

Tokom sastanka, diskutovano je i o naučnom i startap ekosistemu, kao i o planovima Srbije da pruži podršku startap zajednici kako bi se njihov razvoj ubrzao i intenzivirao.

Ministarka dr Begović je izrazila zadovoljstvo što sve više kompanija otvara istraživačke centre u Srbiji, što potvrđuje da je zemlja postala značajno odredište za istraživanje i razvoj u svetskim okvirima.

Ona je naglasila da je cilj Vlade da omogući perspektivnu budućnost mladim ljudima, te da omogući da oni više ne moraju da napuštaju zemlju kako bi ostvarili svoje profesionalne ambicije.

Ovaj sastanak predstavlja još jedan korak u izgradnji međunarodnih partnerstava i jačanju pozicije Srbije u globalnoj zajednici. Vlada nastavlja sa predanim radom na unapređenju digitalne transformacije i stvaranju povoljnih uslova za napredak nauke, tehnologije i inovacija u zemlji, sa ciljem obezbeđivanja prosperitetne i napredne budućnosti za sve građane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)