DIPLOME NA ŠTRIKU: Filološka gimnazija na originalni način predstavila uspehe svojih đaka

B.B.

28. 08. 2023. u 16:37

VIŠE od 200 diploma za osvojeno prvo, drugo ili treće mesto na okružnim i republičkim takmičenjima, literarnim konkrusima i besedničkim veštinama, okačenih na štrik dočekaće đake Filološke gimanzije prvog dana u novoj školskoj godini.

ДИПЛОМЕ НА ШТРИКУ: Филолошка гимназија на оригинални начин представила успехе својих ђака

Foto: Filološka gimnazija


Kolektiv škole je odlučio da na originalni način prikaže uspehe svojih đaka. Kupili su kanape, razvukli ih kao štrikove i na njih "prostrli". Koliko su učenici i profesori uložili truda i o kakvoj školskoj godini u Filološkoj gimnaziji se radi, pokazuju i podaci - nabavili su više od 400 štipaljki, na desetine metara kanapa, merdevine i male i velike. Bilo bi ih višeda su "štriklirali" i uspehe ostvarene na opštinskim nivoima.
Autorke izložbe su dr Mirjana Stakić Savković i dr Katarina Vučić, naše profesorke književnosti. U realizaciji ideje i postavci pomogle su im učenice trećeg razreda: Ana Zlatanović, Milica Marjanović, Helena Radovanović, Nikolina Đukić, Sofija Pavlović i Sofija Mutavdžić.
- Ova postavka će u septembru sačekati naše nove đake dobro je da i oni, na početku svog školskog puta, razumeju da i štrik i štipaljke čekaju neke njihove uspehe koji će nas radovati. Stariji đaci nemaju nikakvu dilemu već su se prijavili da dokupe koji metar kanapa i pokoju novu štipaljku. Profesori će nastaviti da se sa njima penju, ako treba i na one baš velike merdevine - kažu u Filološkoj gimnaziji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PA, NEĆE RUSI DA SEDE SKRŠTENIH RUKU! Reprezentativac Albanije koji je prostački vređao Srbiju saznao šta ga čeka kad se vrati u ruski klub