PODELJENA MESTA U DOMOVIMA: U sobe će se useliti 380 brucoša sa 16 fakulteta i visokoh škola

Lj.P.

26. 09. 2023. u 12:58

ZAVRŠEN je konkurs za smeštaj brucoša u studentskim domovima u Novom Sadu, Somboru i Zrenjaninu i počinje konkurs za studente prve godine iz osetljivih drušvenih grupa.

ПОДЕЉЕНА МЕСТА У ДОМОВИМА: У собе ће се уселити 380 бруцоша са 16 факултета и високох школа

FOTO: Sajt SC Novi Sad

Na osnovu konačne rang liste, koja je objavljena na oglasnoj tabli i sajtu Studentskog centra "Novi Sad", od 30. septembra do 11. oktobra u 10 studentskih domova, useliće se 380 brucoša sa 16 fakulteta i visokih škola. U Novom Sadu je primljeno 326, Zrenjaninu 43, a u Somboru 21 brucoš.

Od ukupno 1.010 kandidata, kriterijume za dobijanje smeštaja u domu ispunilo je 13 brucoša Akademije umetnosti, 11 Ekonomskog fakultata, 10 DIF-a, 123 Fakulteta tehničkih nauka, 35 Filozofskog, 42 Medicinskog, 28 Poljoprivrednog, 27 PMF-a, 10 Pravnog, 11 Tehnološko fakulteta.

Zatim osam brucoša Visoke tehničke škole, šest Visoke poslovne škole, dvoje sa Škole za vaspitače, 37 sa Tehničkog fakulteta i šest sa Visoke tehničke škole u Zrenjaninu i 21 student prve godine Pedagoškog fakulteta u Somboru.

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na smeštaj, a smatraju da pripadaju nekoj od osetljivih društvenih grupa, mogu podneti zahtev sa dokumentacijom koja dokazuje pripadnost osetljivoj društvenoj grupi, radi ponovnog rangiranja u okviru posebne duštvene grupe u roku od osam dana od dana objavljivanja Konačne rang liste. Obrazac zahteva se preuzima i predaje u Službi smeštaja SC "Novi Sad". Za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa opredeljeno je do 10 odsto smeštajnih kapaciteta. Konkurs za studente osetljivih društvenih grupa predviđa olakšane kriterijume i procedure.

RENOVIRAJU DOMOVE

- U su radovi na rekonstrukciji studentskog doma "dr Zoran Đinđić" u Somboru, a očekuje se da uskoro počnu radovi u još pet domova u Novom Sadu, "Slobodan Bajić", "Veljko Vlahović", "Živojin Ćulum", "Nikola Tesla", "Car Lazar". Letos je završeno krečenje Velike menze i doma "Feješ Klara". U međuvremenu su popravljena sva oštećenja koju su studentski domovi pretrpeli u olujama 19. i 21. jula - kaže direktor Studentskog centra "Novi Sad" Zoran Martinović.

Konkurs za studente starijih godina iz društveno osetljivih grupa biće otvoren po okončanju redovnog konkursa za smeštaj za studente starijih godina, koji traje od 15. septembra do 31. oktobra. Pravo na smeštaj u domovima imaju studenti koji imaju državljanstvo Republike Srbije i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, kao i studenti koji imaju državljanstvo države u regionu, koji ispunjavaju uslove konkursa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024