TEST NA POČETKU I NA KRAJU GODINE: Za učenike 94 škole raspoređenih 194 odeljenja

B.B.

06. 11. 2023. u 09:48

UČENICI iz škola koje su uključene u projekat "Svako dete ima pravo da odrasta zdravo" imaće zdravstvena testiranja na početku i kraju školske godine, kako bi se pratio njihov fizički razvoj i motoričke spsosnosti, najavila je prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministar prosvete na edukaciji pedijatara koji obavljaju sportsko-medicinske preglede.

ТЕСТ НА ПОЧЕТКУ И НА КРАЈУ ГОДИНЕ: За ученике 94 школе распоређених  194 одељења

Foto I. Marinković

Ona je istakla da je u okviru ovog projekta izuzetno važna saradnja sa zdravstvenim ustanovama u cilju sprovođenja zdravstvene zaštite učenika.

- Uloga vas, dečjih lekara je veoma važna u svakom segmentu rasta i razvoja dece, pa i sada prilikom realizacije ovog Projekta -  rekla je Đukić Dejanović u Skupštini Srbije. - Na dva testiranja , na početku i na kraju školske godine, pratiće se fizički razvoj i motoričke sposobnosti učenika učesnika projekta. Svi učenici će dobiti informacije o njihovim individualnim rezultatima i određena uputstva kako i na koji način mogu poboljšati motoričke sposobnosti od kojih u značajnoj meri zavisi i opšti zdravstveni status.

Pilot projekat "Svako dete ima pravo da odrasta zdravo"  odvija se u 94 škole koje ostvaruju jednosmenski rad i to u 194 odeljenja. Pored redovnih aktivnosti i časova fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, đaci imaju jedan čas fizičkog vaspitanja više u odnosu na ono što je plan i program.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)