VIŠE STUDENATA SA KIPRA: Novi ambasador Fotiu posetio Univerzitet u Beogradu

B.B.

13. 12. 2023. u 10:31

NOVI ambasador Kipra u Srbiji Andreas Fotiu posetio je Univerzitet u Beogradu i u srdačnom razgovoru sa rektorom prof. dr Vladanom Đokićem istakao da bi ubuduće znatno veći broj studenata sa Kipra mogao da studira u Beogradu, na osnovnim i studijama viših nivoa.

ВИШЕ СТУДЕНАТА СА КИПРА: Нови амбасадор Фотиу посетио Универзитет у Београду

Foto: Univerzitet u Beogradu

On je istakao da, na Kipru postoji veliko interesovanje, kako zbog međunarodnog rejtinga našeg Univerziteta tako i zbog bliskosti dva naroda.

Sagovornici su se složili i da bi prvi korak trebalo da bude potpisivanje zvaničnog sporazuma o saradnji, koji bi na sveobuhvatan način sistematizovao i proširio dosadašnje akademske kontakte i razmenu između najvećeg državnog Univerziteta Kipra i Univerziteta u Beogradu.

Rektor Đokić zahvalio je ambasadoru na interesovanju za rad Univerziteta u Beogradu i podsetio da kontakti profesora i naučnih istraživača postoje kroz više projekata. Kao posebno važan naveo je Hersus, projekat proučavanja vrednosti evropskog kulturnog nasleđa, unapređenja i testiranja inovativnih nastavnih praksi u oblasti održivosti i nasleđa, na kojem zajedno rade univerziteti iz Srbije, Italije, Kipra, Grčke i Španije.

Najavljeni predlog sporazuma o saradnji pripremiće stručne službe Univerziteta u Beogradu, a zajednički je ocenjeno da bi u narednom periodu bilo neophodno organizovati više aktivnosti na promociji među zainteresovanim studentima na Kipru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)