PUPINOV IZAZOV U MATEMATIČKOJ: Svet programiranja, elektronike i robotike

B.B.

02. 02. 2024. u 10:57

MATEMATIČKA gimnazija sutra će biti domaćin Pupinovog izazova za sezonu 2023, koji postavlja nove standarde u oblasti informacionih tehnologija i sada dobija međunarodni karakter.

ПУПИНОВ ИЗАЗОВ У МАТЕМАТИЧКОЈ: Свет програмирања, електронике и роботике

Foto A. Stanković

Prema rečima Vladislava Petkovića, koordinatora Pupinovog izazova, takmičenje otvara vrata izvanrednog sveta programiranja, primenjene fizike, elektronike, robotike i digitalne inovacije i da učesnici imaju priliku ne samo za izazove, već i za osvajanje novčanih nagrada, sertifikata, diploma i potencijalnih stipendija.

- Cilj je da se na kraju svakog ciklusa stekne potrebno znanje i sposobnost za rad na samostalnim projektima i učešće na prestižnim takmičenjima - rekao je Petković. - Takođe, jedan od ciljeva je i osposobljavanje učenika i nastavnika da reše stvarne probleme u praksi i unesu digitalnu inovaciju u obrazovanje. Nadolazeći ciklusi uvek donose nove mogućnosti i pružaju značajnu praksu u svetu informaciono-komunikacionih tehnologija.

On ističe da je u ovom ciklusu takmičenje dobilo međunarodni karakter, nakon uspešnog gostovanja u Rumuniji u septembru prošle godine, u poseti gimnaziji Moisil, a da je dalje regionalno širenje u planu.

Direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić rekla je za Tanjug da je jedna od novina ove sezone uvođenje junior mentora - bivših ili sadašnjih učenika koji su prethodno učestvovali u Pupinovom izazovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove