MATURANTE NAMUČILE ALGEBRA I GEOMETRIJA: Testom iz matematike počela proba male mature

Lj. Begenišić

22. 03. 2024. u 13:47

GEOMETRIJA i algebra, odnosno tri poslednja zadatka, namučili su đake osmog razreda na probnom testu iz matematike koji su osmaci danas radili u okviru probe male mature.

МАТУРАНТЕ НАМУЧИЛЕ АЛГЕБРА И ГЕОМЕТРИЈА: Тестом из математике почела проба мале матуре

Zoran Jovanović Mačak

Kako su nam rekli učenici više beogradskih škola, test je bio teži nego što su očekivali, ali su se nekako "izborili" sa svim zadacima, osim sa tri poslednja.

Maturanti OŠ "Drinka Pavlović" ističu da je na testu bilo nekoliko trik pitanja, koja su na prvi pogled teška, ali kasnije ih lako reše, i da je bilo dosta jednačina koje nisu bile mnogo teške.

Da je na testu bilo mnogo da se računa, rekao nam je maturant Aleksa Jeremić iz OŠ "Oslobodioci Beograda".

- Nije bilo teško, zadovoljan sam kako sam uradio, od 20 zadataka uradio sam 18, a mislim da će mi biti tačno 15 pitanja - kaže nam Aleksa, kome je kao i đacima drugih škola najteži bio poslednji, 20. zadatak. Ističe da je spreman za sutrašnje testove iz srpskog jezika i istorije koju je izabrao za treći test.

Osmake sutra čeka test iz srpskog jezika u 9 sati, a nakon toga i test iz jednog od pet izbornih predmeta za koji su se opredelili.

Male maturante u OŠ "Veselin Masleša" obišla je i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović koja je istakla da je simulacija male mature od suštinskog značaja jer pomaže deci da provere svoje znanje i pripreme se za polaganje pravog ispita u junu.

- Današnja simulacija treba da ih nauči kakva su njihova ponašanja, osećanja i stav pre, tokom i posle ispita, šta rade razredne starešine, dežurni nastavnici, na koji način oni pristupaju polaganju ispita - navela je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!