POLA VEKA PUPINA: Svečana akademija na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu

B. G.

22. 04. 2024. u 12:30

Tehnički fakultet Mihajlo Pupin u Zrenjaninu obeležio je značajan jubilej - 50 godina postojanja i uspešne edukacije svojih studenata.

ПОЛА ВЕКА ПУПИНА: Свечана академија на Техничком факултету у Зрењанину

foto: grad Zrenjanin

Dekan fakulteta prof. dr Milan Nikolić, obraćajući se gostima na svečanoj akademiji, naglasio je da je u jednom obraćanju teško opisati i predstaviti sve ono što je urađeno i šta se dešavalo na fakultetu, kao i ono što je aktuelno u ovom trenutku.

- Ostvareni su brojni značajni rezultati i uspesi u obrazovanju, nauci i saradnji sa društvenom zajednicom i privredom, a obaveza nas zaposlenih je da poštujemo svoje prethodnike, koji su dali veliki doprinos napretku i dostignućima Fakulteta, kao i da vredno radimo u sadašnjosti, kako bismo ga našim naslednicima ostavili u što boljem izdanju - istakao je, između ostalog, prof. Nikolić.

foto: grad Zrenjanin

Među brojnim uglednim gostima bila je i prof. dr Marijana Dukić Mijatović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete Srbije.

ČESTITKA SA MOSKOVSKOG GUBKINA

Video-čestitku povodom značajnog jubileja uputio je i prorektor za međunarodnu saradnju Ruskog državnog univerziteta za naftu i gas Gubkin u Moskvi Aleksander Maksimenko.

- Trudimo se da podržimo sve visokoškolske ustanove i da naši mladi koji se nalaze i koji žive u različitim sredinama imaju pristup visokoškolskom obrazovanju, jer jedino je obrazovanje to koje je motor razvoja društva i ima moć – rekla je Marijana Dukić Mijatović.

foto: grad Zrenjanin

NIŠTA BEZ VREDNIH STUDENATA

Glumac zrenjaninskog pozorišta "Toša Jovanović" Dragan Đorđević, govoreći odlomke iz knjige Sa pašnjaka do naučenjaka Mihajla I. Pupina, citirao je reči slavnog naučnika da bez vrednih studenata nema ni dobrog fakulteta.

- Tehnički fakultet Mihajlo Pupin jedan je od nosilaca stubova privrednog razvoja grada Zrenjanina, uz brojne programe stručne prakse, Sajam obrazovanja i karijere, učešće profesora u radu Zelenog saveta grada Zrenjanina, sportske aktivnosti - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)