VAŽNOST NAUKE O MLEKARSTVU: Erasmus+ projekat, Centri izvrsnosti na Poljoprivrednom fakultetu

Lj.B.

09. 05. 2024. u 11:29

Na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu održana je Generalna skupština Evropskog udruženja za unapređenje znanja u industriji mleka – Association for European Dairy Industry Learning (AEDIL) i radionice u okviru Erasmus+ projekta “European excellence in dairy learning”.

ВАЖНОСТ НАУКЕ О МЛЕКАРСТВУ: Erasmus+ пројекат, Центри изврсности  на Пољопривредном факултету

poljoprivredni fakultet

Ovo je prvi projekat ove vrste koji se realizuje u našoj zemlji u okviru poziva Erasmus+ projekata – Centri izvrsnosti.

Na događaju je učestvovalo 40 profesora iz 11 država (Danska, Holandija, Nemačka, Irska, Turska, Grčka, Francuska, Poljska, Turska, Velika Britanija, Finska) i 5 partnerskih institucija iz Srbije (Poljoprivredni fakultet, Pirotska mlekarska škola, mlekara Milkhouse, Privredna komora Srbije i Institut za primenu nauke u poljoprivredi).

Tokom radionica u okviru događaja obrađivane su teme: definisanje znanja i veština potrebnih za sektor mlekarstva; mogućnosti kreiranja kampanje regrutovanja za sektor mlekarstva;  pravci razvoja „Dairy Learning & Innovation Hub“ i platforme za e-kurseve Dairy LMS;  kvalifikacije i mikrokredencijali u sektoru mlekarstva i pravci održivosti formiranih centara izvrsnosti u mlekarstvu nakon završetka projekta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)