U FOKUSU BIOINFORMATIKA: Četvrti javni poziv Ministarstva prosvete

Lj.B.

23. 05. 2024. u 14:18

MINISTARSTVO prosvete uputilo je univerzitetima i fakultetima četvrti Javni poziv u okviru programa Master 4.0, za izbor studijskih programa master akademskih studija iz oblasti bioinformatike.

У ФОКУСУ БИОИНФОРМАТИКА: Четврти јавни позив Министарства просвете

arhiva

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je ovogodišnji konkurs nastavak aktivnosti Vlade Republike Srbije na uspostavljanju novih studijskih programa koji su usmereni ka potrebama savremenog društva i privrede.

- Fokus ovogodišnjeg konkursa je bioinformatika, jer važno je da mladima pružimo znanja i veštine koje će im omogućavati da obavljaju poslove budućnosti, što je posebno bitno u svetlu izgradnje i razvoja BIO4 Kampusa - rekla je ministarka.

Ona je istakla da je cilj ovakvog školovanja obezbeđivanje stručnog kadra u više naučnih oblasti, sa mogućim angažovanjima u oblasti informatike, bazičnih prirodnih nauka, ekologije, prehrambene industrije, veterine, poljoprivrede, javnog zdravlja sa posebnim značajem u intedisciplinarnim istraživanjima, ali i primeni u industriji.

Đukić Dejanović je naglasila da su master programi koji nastaju u okviru Programa Master 4.0 plod saradnje različitih fakulteta i kompanija. 

- Putem Programa Master 4.0, tokom prethodne tri godine, Ministarstvo prosvete podržalo je akreditaciju 10 studijskih master programa iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i biznisa, kreativne industrije i gejminga, ali i ove master programe upisuje oko 200 studenata godišnje - rekla je ministarka Đukić Dejanović.

Javni poziv za Program Master 4.0 Bioinformatika realizuje Ministarstvo prosvete u saradnji sa Centrom za četvrtu industrijsku revoluciju Srbije, uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!