UNIVERZITET U BEOGRADU, ČVORIŠTE ZNANJA IZ VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Odluka evropske univetzitetske alijanse Circle U.

Lj.B.

04. 06. 2024. u 11:32

Na Generalnoj skupštini evropske univerzitetske alijanse Circle U. doneta je odluka o otvaranju novog “čvorišta znanja” (Knowledge Hub) iz oblasti veštačke inteligencije. Ravnopravni centri biće Beograd i Piza.

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ,  ЧВОРИШТЕ ЗНАЊА ИЗ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ: Одлука европске униветзитетске алијансе Circle U.

univerzitet u beogradu

Za konkretnu aktivnost,  ovi univerziteti dobiće više od 120.000 evra tokom naredne 3 godine iz fondova Evropske unije.

Pored otvaranja kancelarije u Briselu, delegacija Univerziteta u Beogradu učestvovala je na sastancima i radionicama koje su organizovane na marginama Generalne skupštine. Aktivni učesnici bili su predstavnici svih univerzitete članica Alijanse, nastavnog i administrativnog osoblja, kao i studenti. Neke od tema bila su unapređenje rada univerziteta, modeli dodatnog finansiranja i izveštaji Circle U. 

Na skupštini je izabrana i nova predsednica Circle U. a to je prof. dr Julia fon Blumental, predsednica Humbolt univerziteta u Berlinu.

„U narednim mesecima zajedno ćemo pokrenuti mnoge nove inicijative i strukture: od zajedničkih modula i novih mogućnosti saradnje u okviru Otvorenog kampusa, do našeg novog Centra znanja na temu veštačke inteligencije“, izjavila je fon Blumental. - Mi pokušavamo da uradimo ništa manje nego da preispitamo evropsko visoko obrazovanje. To ostaje veliki zadatak, ali kao Circle U. izgradili smo zajednicu i poverenje, da bismo razvili alate i mogućnosti koji su našim studentima, istraživačima i administraciji potrebni kako bi se se suočili sa izazovima ovog vremena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MARIJA I RELJA ODMERILI SNAGE: Publika birala pobednika - evo ko je dobio veći aplauz