SRBIJA UŠLA U POZNATU ORGANIZACIJU: Nosilac članstva Kancelarija za dualno obrazovanje

Š.M.

07. 06. 2024. u 18:15

KANCELARIJA za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija uvela Srbiju u organizaciju WorldSkills Europe.

СРБИЈА УШЛА У ПОЗНАТУ ОРГАНИЗАЦИЈУ: Носилац чланства Канцеларија за дуално образовање

Privatna arhiva

Naša zemlja pristupila je toj organizaciji na Generalnoj skupštini održanoj u Luksemburgu 6. juna 2024 i postala 33. zemlja članica, a zvanični nosilac članstva u organizaciji je Kancelarija za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija.

Postati član WorldSkills Europe znači da će Srbija moći da učestvuje na EuroSkills takmičenju 2025. u Herningu u Danskoj, kao i na budućim EuroSkills takmičenjima. WorldSkills Europe je organizacija koja je deo šireg pokreta, WorldSkills International, odnosno jedan vid "obrazovne olimpijade" na kojoj se omogućava mladima da odmere svoje stečene veštine i dostignuća.

WorldSkills Europe posvećeno radi sa mladima, kako bi se pripremili za poslove budućnosti i veoma aktivno promoviše stručno obrazovanje, kao i obuke za aktuelna zanimanja širom Evrope. Ova organizacija okuplja privrednike, predavače i mlade iz preko 30 zemalja kako bi se kvalifikovanim mladim profesionalcima pružila prilika da se takmiče, steknu savremena znanja i iskustva i nauče kako da postanu najbolji u svojoj veštini po izboru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače