NAŠI STUDENTI POBEDNICI DANUBE KUPA: Studentsko startap nadmetanje

Lj.B.

14. 06. 2024. u 12:19

Artemi, jedan od dva tima Univerziteta u Beogradu koji su ove godine prošli u polufinale studentskog startap nadmetanja Danube Cup, osvojio je prvo mesto u finalu ovog prestižnog takmičenja!

НАШИ СТУДЕНТИ ПОБЕДНИЦИ DANUBE КУПА: Студентско стартап надметање

univerzitet u beogradu

Artemi je inovativna mobilna igra koja spaja digitalni svet sa fizičkom aktivnošću i istraživanjem u stvarnom svetu, promovišući zdravlje i društvenu interakciju, jer želi da iskoristi univerzalnu privlačnost igara kako bi se podstakao aktivniji način života, pretvarajući rutinske šetnje u jedinstvene avanture i interaktivna iskustva.

Movebly, drugi tim sa Univerziteta u Beogradu koji je bio u polufinalu takmičenja, jeste studentska startap kompanija koja uvodi inovativnu digitalnu platformu zasnovanu na principu aukcije, delujući kao posrednik u pregovorima i poslovima između prevoznika i klijenata. 

Polufinale takmičenja održano je 16. maja u Lincu (Austrija), u okviru kojeg je odabran po jedan tim sa svakog partnerskog univerziteta za finale održano dan kasnije.

Rektor prof. dr Vladan Đokić čestitao je studentima – mladim entuzijastičnim preduzetnicima i preduzetnicama iz timova Artemi i Movebly na postignutom uspehu i dokazivanju inovativnog potencijala Univerziteta u Beogradu. Prof. Đokić potvrdio je da će Univerzitet nastaviti da podržava ove i sve druge talente među svojim studentima i prihvatio njihov poziv za posetu startapu koji se nalazi u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari.

Oba tima Univerziteta u Beogradu dobila su pohvale stručnog žirija za predstavljanje svojih poslovnih prilika u okviru polufinala. U dinamičnom finalu predstavilo se osam timova iz četiri zemlje, a Artemi je ocenjen i odabran kao najbolji! Drugo mesto zauzeo je tim BridgeAID sa Univerziteta tehnologije i ekonomije u Budimpešti, dok je treće mesto pripalo timu Luvia sa Univerziteta u Pasau.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ENGLESKA U VELIKOJ PANICI: Šta ćemo ako se Srbija sad povuče sa EURO 2024?!