ŠANSA ZA INŽENJERE: Saradnja Univerziteta i Geodetskog zavoda

Lj.B.

16. 06. 2024. u 15:20

REKTOR Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić i direktor Republičkog geodetskog zavoda mr Borko Drašković potpisali su sporazum o saradnji dve ustanove.

ШАНСА ЗА ИНЖЕЊЕРЕ: Сарадња Универзитета и Геодетског завода

univerzitet u beogradu

Sporazumom se naglašava posvećenost ciljevima održivog razvoja i uspostavlja veza između akademske zajednice i državnih institucija, sa ciljem unapređenja upravljanja geoprostornim informacijama i nepokretnostima u Srbiji. Saradnja će omogućiti uključivanje stručnih i naučnih resursa Univerziteta u rešavanje problema u ovoj oblasti, dok će digitalizacija, kao jedan od prioriteta, geoprostrni podaci i nove tehnologije kao što je veštačka inteligencija, postati deo nastavnih procesa.

Poseban aspekt saradnje biće zajedničke aktivnosti na unapređenju i primeni međunarodnih i nacionalnih standarda, realizaciji istraživačkih i stručnih studija, nacionalnih i međunarodnih projekata, kao i razvoju inovativnih rešenja i digitalnih platformi.

Rektor Đokić istakao je značaj uključivanja studenata u projekte od nacionalnog značaja:

- Ovaj sporazum će omogućiti našim studentima da primene stečeno znanje na konkretne izazove i doprinesu razvoju zemlje koristeći najnovije tehnologije i metode.

Direktor Drašković naglasio je da će sporazum doprineti bržem rešavanju izazova u oblasti rada RGZ, jer od razumevanja pojmova održivog razvoja i digitalizacije, zavisi i razvoj društva u celini.

- Sistemska saradnja dve značajne nacionalne institucije ubrzaće modernizaciju, efikasnost i transparentnost u upravljanju geoprostornim informacijama i nepokretnostima, na obostranu korist Univerziteta i RGZ, ali i privrede i građana Srbije - saopštili su sa univerziteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)