GOSTI IZ RIČMONDA: Saradnja Univerziteta u Beogradu sa kolegama iz SAD

B.B.

21. 06. 2024. u 10:49

DELEGACIJA Virdžinija komonvelt univerziteta, SAD, posetila je Univerzitet u Beogradu sa predlozima za uspostavljanje saradnje i zajedničkih projekata.

ГОСТИ ИЗ РИЧМОНДА: Сарадња Универзитета у Београду са колегама из САД

Foto: Univerzitet u Beogradu

 U tročlanoj američkoj univerzitetskoj delegaciji, na čelu sa potpredsednikom za inovacionu i istraživačku delatnost prof. Šriramom Raom, bio je i bivši ambasador SAD u Srbiji, sada profesor ovog Univerziteta, Entoni Godfri i dr Džil Blondin, zadužena za internacionalizaciju.

Dobrodošlicu delegaciji kolega poželeo je rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, koji je gostima predstavio Univetzitetet, istakavši potvrdu inicijative za proširivanje saradnje sa univerzitetima iz SAD, u okviru različitih programa i projekata u kojima bi obostrano učestvovali profesori i istraživači. Prof. Rao je podvukao značaj konkretnih oblika saradnje i strateških partnerstava koji bi bili zasnovani na reciprocitetu, kao i direktne komunikacije između istraživača dva univerziteta i kratkoročnih programa mobilnosti studenata i zaposlenih, a za koje bi dobar osnov moglo biti učešće u pozivima u okviru Erazmus+ programa. Sastanku je prisustvovala i zamenica rukovodioca Službe za međunarodnu saradnju UB Ljubica Dimitrijević. 

Virdžinija komonvelt univerzitet nalazi se u Ričmondu, SAD, i slično Univerzitetu u Beogradu nema klasičan kampus, već je univerzitet intregrisan u život grada. U svom sastavu ima 13 škola, odnosno fakulteta, dok je jedan kampus ovog univerziteta lociran u Kataru. Od ukupno 30.000 studenata koji pohađaju Virdžinija komonvelt univerzitet, 1.000 je stranih studenata, a četvoro dolazi iz Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)