SUTRA POČINJU PRIJEMNI ISPITI U BEOGRADU: Evo kako će se bodovati rezultati

Tanjug

23. 06. 2024. u 14:32

PRVI junski upisni rok na fakultete Univerziteta u Beogradu počinje sutra, 24. juna, polaganjem prijemnih ispita, a završava se do 28. juna.

СУТРА ПОЧИЊУ ПРИЈЕМНИ ИСПИТИ У БЕОГРАДУ: Ево како ће се бодовати резултати

Ilustracija Foto Z. Jovanović

Objavljivanje rezultata biće najkasnije do 1. jula na preliminarnoj rang-listi, a objavljivanje konačnih biće najkasnije do 8. jula.

Upis će biti realizovan od 8. do 12. ju­la, nakon objavljivanja konačne rang-liste Univerziteta, a prema rasporedu mora biti završen 12. jula.

Univerzitet u Beogradu konkursom predviđa da se redosled kandidata za upis u prvu godinu studijskog programa utvrđuje na osnovu opšteg uspeha postignutog u srednjoškolskom obrazovanju i rezultata postignutih na prijemnom ispitu.

Kandidat za upis može da ostvari najviše 100 bodova.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić precizirao je da se uspeh iz srednje škole i rezultat koji kandidat postigne na prijemnom ispitu boduju kao i prethodnih godina - uspeh iz škole 40 odsto, a uspeh na prijemnom ispitu 60 odsto, te da se zbirom ove dve komponente zaokružuje pokazana ukupna uspešnost za upis na fakultet.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

Rektor je kandidatima poželeo uspeh na prijemnim ispitima, sa preporukom da na polaganje dođu odmorni i koncentrisani na rad.

Fakulteti pojedinačno određuju pravila procedura sprovođenja prijemnog ispita, u zavisnosti i od prostora koji je za to predviđen.

Inače, najveća zainteresovanost i dalje vlada za smer psihologije na Filozofskom fakultetu, veliki broj budućih akademaca konkurisao je i na Medicinskom i Stomatološkom fakultetu, kao i IT studijskim grupama na Fakultetu organizacionih nauka.

Pored toga, mesto više traži se i na Građevinskom i Mašinskom fakultetu.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru