POČEO KUP MATEMATIČKE: Ministarka prosvete poželela sreću takmičarima

B.B.

24. 06. 2024. u 12:25

MINISTARKA prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović otvorila je danas dvanaesti po redu Kup Matematičke gimnazije i navela da Matematička gimnazija predstavlja bastion znanja i rasadnik talenata.

ПОЧЕО КУП МАТЕМАТИЧКЕ: Министарка просвете пожелела срећу такмичарима

Foto: Ministarstvo prosvete

Od prethodne godine Kup je obogaćen takmičenjem u šahu, a ove godine se u sklopu njega održava i debatni turnir, što na izvanredan način objedinjuje raznovrsne discipline.

Više od 80 učesnika, među kojima su đaci iz Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Švedske i Srbije pokazaće svoja znanja i umeća tokom tri dana takmičenja, a ceremonija svečanog zatvaranja će biti u Narodnoj skupštini Republike Srbije, 26. juna u 20 časova.

- Matematička gimnazija je uzor mnogim školama u Srbiji, a istovremeno je izvrstan ambasador našeg obrazovnog sistema u svetu. Svake godine iz ove škole izlaze budući naučnici, eksperti, istraživači, inovatori – svi oni su ključni nosioci promena i svet budućnosti pripada upravo njima - rekla je Đukić Dejanović.

Prema njenim rečima, već dvanaest godina zaredom Kup Matematičke gimnazije okuplja najbolje takmičare iz Srbije, regiona i Evrope i ujedinjuje ih u zajedničkoj misiji, a to je širenje znanja i podsticanje razvoja matematike, računarstva i fizike.

Ministarstvo prosvete je i ove godine generalni pokrovitelj Kupa Matematičke gimnazije, najvećeg skupa ove vrste u čitavom regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA! Ovo je najnoviji uslov za Ruse u vezi Olimpijskih igara Pariz 2024