PRAVNI FAKULTET U KRAGUJEVCU: Slepi i slabovidi studenti mogu da studiraju, podrška obezbeđena

V. Hadžić

25. 06. 2024. u 20:04

U šumadijskom ogranku Saveza slepih Srbije obeležene su četiri akademske godine uspešnog prilagođavanja nastave na Pravnom fakultetu u Kragujevcu za osobe sa invaliditetom, a posebno za slepe i slabovide studente.

ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ: Слепи и слабовиди студенти могу да студирају, подршка обезбеђена

Foto : GK

Tim povodom posetili su ih prof.dr. Srđan Đorđević, prodekan za nastavu, prof. dr Zoran Jovanović ,saradnik u nastavi, Andrija Popović, personalni asistent za nastavu za osobe sa invaliditetom, Sanja Stojanović ispred Udruženja studenata sa hendikepom i predstavnici lokalne samouprave.

Na Pravni fakultet Univerziteta u Kragujevcu, u svojoj preko 50 godina dugoj istoriji, 2020. godine prvi put se upisala studentkinja sa oštećenim vidom. Bio je to novi izazov za fakultet, kako prilagoditi nastavu i praćenje nastave, kao i adekvatnu literaturu slepim studentima. Saradnjom kragujevačkog Univerziteta, Pravnog fakulteta i Organizacije slepih kao i podrškom Grada Kragujevca, stvoreni  uslovi za socijalnu inkluziju u visokom obrazovanju.

Danas Univerzitet u Kragujevcu jedino na Pravnom fakultetu ima dva slepa studenta, a u susret prijemnom ispitu za tekuću akademsku godinu potvrđena je spremnost ovog fakulteta da i nadalje podrži studente koji su i osobe sa invaliditetom.

Predsednik Saveza slepih Srbije i Okružne organizacije Saveza slepih Srbije u Kragujevcu, Milan Stošić, uručio je posebno priznanje  Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu za podrku u akademskom školovanju slepih i slabovidih studenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEZAPAMĆEN SKANDAL: UEFA zgrozila sav normalan svet, Ubij Srbina je dozvoljeno pevati na EURO 2024!