POZORIŠTE TEATRIJUM U DVORIŠTU REKTORATA: Tokom leta 80 predstava u kapetan Mišinom zdanju

Lj.B.

12. 07. 2024. u 12:30

U dvorištu Rektorata Univerziteta u Beogradu i ovog leta održavaju se predstave pozorišta "Teatrijum", a u julu i avgustu publiku očekuje raznovrstan repertoar - čak 80 predstava i nekoliko premijera.

ПОЗОРИШТЕ ТЕАТРИЈУМ У ДВОРИШТУ РЕКТОРАТА: Током лета 80 представа у капетан Мишином здању

novosti

Prorektor beogradskog univerziteta Dejan Filipović istakao je da je atrijum Rektorata postao prepoznatljivo mesto za umetnička dešavanja, koje je važno i za studente umetnosti i neafirmisane mlade pozorišne umetnike.

- Raduje nas nastavak Teatrijuma, jer je Rektorat našeg Univerziteta prepoznao ovo pozorište kao odličnu ideju - kaže prof. Filipović. - Cilj nam je da oživimo prostor Kapetan Mišinog zdanja, njegovo dvorište, jedno od najlepših u našem gradu. Takođe, uspeh je i da obogatimo kulturni život Beograda tokom letnjih meseci.

Kao i prethodnih sezona, publika će moći da uživa u predstavama svake večeri od 21 čas u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja. Cena ulazinca je 1.200 dinara, a za studente i penzionere 900 dinara.

Uz pomoć Fondacije Alek Kavčić, vikendima će se izvoditi besplatne predstave za decu i roditelje. Posetioci scene za decu Teatrijuma svakog vikenda u 11 časova tokom jula i avgusta, biće u prilici da vide 17 predstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)